DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U petak, 17. studenog u Hrvatskom domu u Slatini održana je 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojom je predsjedao Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća.
Na samom početku sjednice gradski vijećnici i svi prisutni povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara odali su, minutom šutnje, počast svim žrtvama agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku.
Nakon odavanja počasti pristupilo se sjednici koja je održana uz izmijenjeni Dnevni red, odnosno usvojene su dvije izmjene, točke 8.(Izvješće Vijeća srpske nacionalne manjine) i 11.(Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za civilnu zaštitu u Gradu Slatini) su zbog dorade izostavljene s Dnevnog reda.
Uslijedilo je usvajanje Zapisnika s prošle sjednice Vijeća, te je potom informaciju o radu Gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 16. lipnja do 17. studenog 2017. godine usmeno predstavio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić. Informacija je sadržavala veliki broj projekata i aktivnosti koje su ostvarene u proteklom razdoblju, od energetskih obnova zgrada u vlasništvu Grada do projekata sigurnosti u prometu i infrastrukture u poduzetničkim zonama.
Na aktualnom satu raspravljalo se o pitanjima kluba zastupnika HDZ-a na temu restrukturiranja Gradske uprave, problema pojedinih mjesnih odbora, …
Od ostalih točaka Dnevnog reda važno je naglasiti Informaciju o stanju sigurnosti na području Grada Slatine koju je iznio načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić. Informacija je sadržavala usporedbu s istim razdobljem prošle godine te je unatoč malim odstupanjima u određenim područjima ocijenjena zadovoljavajućom ocjenom. Načelnik Sertić posebno je naglasio aktivnosti vijeća za prevenciju te najavio projekt za suzbijanje nasilja među mladima koji će se u prosincu održati u srednjim školama u Slatini.
Na sjednici je također usvojena i Odluka o gradskim porezima kojom je povučen porez na nekretnine, Program rada Savjeta mladih Grada Slatine za 2018. godinu te Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji Proračuna Grada Slatine za 2016. godinu koje je dobilo pozitivno bezuvjetno mišljenje.(mt)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button