DOGAĐANJANASLOVNICA

MO Potočani postavio putokaze prema Potočanskom rekreacijskom centru

MO Potočani prošle je godine u suradnji s Gradom Slatinom započeo s projektom izrade i postavljanja oglasnih ploča, odnosno putokaza koji bi Slatinčane i sve ostale putnike namjernike koji prolaze kroz Slatinu usmjerili prema Potočanskom rekreacijskom centru, popularno zvanom PRC.

Potočanski rekreacijski centar je od velikog značaja za mještane MO Potočani koji svojim radom na uređenju i održavanju centra daju veliki doprinos, a ovim su projektom željeli svoj centar i njegove ljepote otvoriti široj javnosti.

Izrada i postavljanje tri putokaza, investicija je vrijedna oko 3.500 kuna koje je izdvojio Grad Slatina kao još jedan vid potpore mjesnim odborima na području Slatine i prigradskih naselja.

U proteklih 6 mjeseci mještani MO Potočani, volonterski su uložili puno truda i vremena kako bi izradili oglasne ploče i obavili pripremu za njihovo postavljanje.
Tako su putokazi jučer postavljeni u Ulici kralja Zvonimira na križanju s Ulicom Potočani, zatim na raskrižju ulica Banovačka, Rudolfa Kolibaša i Potočani dok je posljednja ploča postavljena na samom ulazu u Potočanski rekreacijski centar kao znak dobrodošlice.

Vijeće Mjesnog odbora Potočani već niz godina održava i uređuje PRC uz pomoć Grada Slatine na zadovoljstvo svih mještana MO koji svaki slobodan trenutak koriste za boravak u prirodi uz sport i rekreaciju jer Potočanski rekreacijski centar nudi niz zanimljivih sadržaja.

– Do sada nismo imali mogućnosti za ovu investiciju kojom ćemo moći skrenuti pozornost na još jedan slatinski biser prirodne ljepote udaljen samo kilometar od središta grada, te pozvati ljude da posjete naš centar i uživaju u sportskim i zabavnim sadržajima koje centar nudi. Uređeni su tereni za sportske aktivnosti kao što su nogomet na travi, košarka, odbojka na pijesku i viseća kuglana.
U sklopu centra uređeno je i dječje igralište. Osim toga za djecu se organiziraju i druge zanimljivosti poput alke u građevinskim kolicima i trčanje u vrećama.
Isto tako uređen je i objekt za druženje, odnosno Šumski bar s pečenjarom koji može ugostiti 50-ak posjetitelja u natkrivenom prostoru, – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Potočani Damir Katalin te dodao:

– Grad Slatina nam je zaista nebrojeno puta izašao u susret te se ovim putem želim zahvaliti na izuzetnoj suradnji s nadom da će Grad pratiti naš rad i ubuduće. Jedini trn u oku nam je potok, odnosno bara u središtu našeg centra te se nadamo da ćemo i to uspjeti riješiti uz pomoć Grada i ostalih nadležnih institucija kako bi se zaokružila cjelokupna priča oko uređenja centra, – zaključio je Katalin pozivajući sportaše, rekreativce, šetače i sve one koji žele provesti ugodne trenutke u prirodi da dođu u Potočanski rekreacijski centar.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Damir Katalin)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button