NASLOVNICAOPĆINE

VATROGASNA ZAJEDNICA ČAĐAVICA – Uspješno se pripremili za protupožarne aktivnosti u vrijeme žetvenih radova

Vatrogasna zajednica općine Čađavica organizirala je jučer vatrogasnu vježbu u Noskovcima, u kojoj su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva Noskovci i Čađavica, a vježbu su pratili i vatrogasci iz Vraneševaca, Starina i Zvonimirovca, koji također pripadaju VZ Čađavica.

– Budući da uskoro počinju žetveni radovi, organizirali smo ranije planiranu vježbu za DVD Noskovci i DVD Čađavica. Planiramo provesti vježbe u svim mjestima koja imaju dobrovoljna vatrogasna društva kako bismo pospješili rad vatrogasaca u slučaju požara. Do sada to nismo uspjeli zbog epidemije koronavirusa, ali ubuduće nastojat ćemo sve vježbe organizirati prije žetvenih radova. Zadovoljan sam odrađenim i mislim da je vježba u potpunosti uspjela. – rekao nam je predsjednik VZO Čađavica Petar Budimir.

Prema riječima zapovjednika VZO Čađavica Zlatka Štefaneka, budući da sve vježbe zbog epidemije nisu uspjeli provesti ranije, sljedeće vježbe organizirat će u vrijeme žetvenih radova ispred spremišta DVD-a Čađavica s jednom ekipom stožernog društva Čađavica kako bi se vatrogasci prilagodili žetvenim radovima. – Vježba se sastojala od gašenja otvorenog požara autocisternom jer se najavljuju velike vrućine pa da naši vatrogasci budu spremni za situacije požara na njivama. Oni su također vježbali gašenje vatre na otvorenom vatrogasnim aparatom. – istaknuo je zapovjednik Štefanek.

Nakon provedenih vježbi, u noskovačkom je mjesnom domu zapovjednik VZO Čađavica Zlatko Štefanek uručio činove za zvanje vatrogasac članovima DVD-a Noskovci, Čađavica i Zvonimirovac koji su završili propisanu obuku. Činove su dobili Tomislav Stanković, Matej Mađarević, Josip Mađarević, Josip Keler, Milenko Alilović, Darijo  Alilović, Stevo Sopjanac, Antun Valpovac, Robetr Horvat, Kristina Rabić, Siniša Horvat i Leon Vida iz DVD-a Noskovci, Gabriela Molnar, Marko Franjić Boris Cvjetičanin, Luka Predrevac, Dominik Klen, Josip Dugaja, Dario Car, Danijel Kukić i Antonija Kovač iz DVD-a Čađavica te Ivan Bosak iz DVD-a Zvinimirovac.
(Petar Žarković, Glas Slavonije/Foto: Petar Žarković, Robert Turkalj)Možda će vas zanimati i ...

Back to top button