NASLOVNICAPOLITIKA

PREDSJEDNIK HSP-A KARLO STARČEVIĆ: Na izbore s Nezavisnima za Hrvatsku i Generacijom obnove

U Novoj Bukovici održana je danas sjednica Glavnog stana Hrvatske stranke prava, na kojoj su, uz ostale, bili predsjednik stranke i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, predsjednik Glavnog stana Nikica Augustinović, glavni tajnik stranke Zvonko Čapko i predsjednik virovitičko-podravskoga Županijskog vijeća Mato Bubaš. Predsjednik Starčević izjavio je da se HSP već dulje vrijeme priprema za parlamentarne izbore, premda su oni došli prerano, u „nedobro“ vrijeme.

– Na izbore idemo s Nezavisnima za Hrvatsku i s Generacijom obnove iz Zagreba. To je grupa mladih ljudi, vrhunskih intelektualaca, koji su se pridružili nama i mi smo ponosni što su izabrali Hrvatsku stranku prava, u kojoj je glavna i temeljna riječ čestitost, odnosno moralne i socijalne vrline čovjeka. Odluka koju smo donijeli je čestita i na dobrobit Hrvatske stranke prava i naših koalicijskih partnera, rekao je Starčević.

HSP očekuje da će dobiti jednoga ili dva zastupnika u Hrvatskom saboru, najvjerojatnije u devetoj i desetoj, a možda i u šestoj izbornoj jedinici, gdje pravaši smatraju da su najjači pa bi i na izborima mogli biti uspješni. Prisjećaju se izbora za Europski parlament pa očekuju da će i sada prijeći izborni prag u tim županijama „ako sve bude korektno i u granicama zakona“. Hrvatska stranka prava će zajedno sa svojim koalicijskim partnerima uskoro hrvatskoj javnosti predstaviti izborni program, kao i kandidate u svih jedanaest izbornih jedinica. Izborne liste bit će kompletirane u sljedećih pet-šest dana.

Neposredno uoči sjednice svi nazočni odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmaju kod spomenika u središtu Nove Bukovice. Članove Glavnog stana HSP-a u Novoj Bukovici pozdravili su predsjednik Podružnice stranke Franjo Kraljik i općinski načelnik Tomislav Bračun (SDP).
(Petar Žarković, Glas Slavonije/Foto: Petar Žarković, Robert Turkalj)Možda će vas zanimati i ...

Back to top button