Home / DOGAĐANJA / Mikleuški folkloraši pokupili nagrade na festivalu u Raštanima Donjima

Mikleuški folkloraši pokupili nagrade na festivalu u Raštanima Donjima

Veliki uspjeh ostvarili su jučer članovi Kulturno umjetničkog društva Mikleuš u Donjim Raštanima. Naime, ovo je društvo ne samo nastupilo već i odnijelo vrijednu nagradu na 14. večeri folklora i starih običaja ”Pisme moje u škatuli stoje” održanoj u Donjim Raštanima u organizaciji i domaćinstvu Kulturno umjetničkog društva Sveti Ivan Glavosjek, a pod pokroviteljstvom Općine Sveti Filip i Jakov i Turističke zajednice općine.

Mikleušani su se na ovoj festivalskoj smotri folklora predstavili koreografijom ”Ali je lijepo u našemu kraju”. Istom su oduševili kako publiku, a tako i prosudbenu Komisiju festivala, koja im je za istu dodijelila  nagradu za najbolju prezentaciju izvornog folklora. Osim priznanjem KUD Mikleuš za svoj je sjajni nastup i prezentaciju nagrađen i pozivnicom za sudjelovanje na Međunarodnoj smotri folklora koja će se iduće godine održati na otoku Pašmanu.

Osim društva domaćina i višestruko nagrađenog mikleuškog društva na festivalu su nastupila kulturno umjetnička društva iz Sinja, Belajskih Poljica, Zagreba, Vinice iz Slovenije, Karlovca, Lišana Ostrovičkih, Vrgorca i Osijeka.

Nagrađena koreografija KUD-a Mikeluš djelo je profesora Đure Bega. Profesor Beg bio je zadužen i za mentorski dio posla dok je voditeljsku ulogu također odlično odradila članica društva Jadranka Grabar.

dj

Foto: KUD Mikleuš

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org