DOGAĐANJANASLOVNICA

Među 500 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika su i 4 učiteljice OŠ Eugena Kumičića Slatina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine nagrađuje 500 najboljih učitelja povodom Međunarodnog dana učitelja, 5. listopada.
Radi se o priznanju i nagradi u visini od 10.000 kn bruto za 500 učitelja, nastavnika, odgojitelja, ravnatelja i stručnih suradnika, a nagrade će se ove godine zbog koronavirusa „uručiti“ online.

Dobitnici su birani prema kriterijima izvrsnosti, a ove se godine posebno gledao i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu, kako bi se istaknuo njihov trud da se svim učenicima omogući nastavak školovanja za vrijeme epidemije.
Prijavljene kandidate za nagradu ocjenjuje se prema sljedećim kriterijima: Mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja i drugima.

Na natječaj koji je raspisan u svibnju prijavilo se 1769 kandidata, a među 500 odabranih našle su se i četiri učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, i to: Rajka Avirović Gaća, Sanela Jukić, Patricija Karaman i Silvija Mađarić.

– Ponosni smo na naše učiteljice koje su i ove godine najbolje u Hrvatskoj. Konkurencija je bila jaka, ukupno se prijavilo preko 1700 učitelja, s tim je njihova kvaliteta još veća.
Sretni smo što ste dio našeg kolektiva i poučavate naše učenike ostvarujući viziju škole „Zajedničkim snagama do škole budućnosti“, – rekla je ravnateljica škole Božica Majhen.
(Mihaela Feldi/Izvor: OŠ E. KUmičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button