DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Malonogometaši Slatine probili led u odličnoj utakmici protiv Vinkovaca

Prava je šteta što je još uvijek na snazi zabrana pristupa gledateljima  utakmicama druge malonogometne lige. Jučer bi u Slatini vidjeli odličnu utakmicu, pregršt uzbuđenja i golova, i prvu pobjedu Slatine.

Naime, jučer su u Slatini u sklopu utakmica 2.kola  gostovali Vinkovci. Nakon poluvremena bez golova u kojem je Slatina bila dominantnija momčad u nastavku je viđeno 7 golova i konačna 4:3 pobjeda Slatine.

Dva pogotka u trijumfu Slatine postigao je Pavao Vicić, a po jedan Hrvoje Čović i Ante Vicić.

Za razliku od prilično zatvorenog ”opreznog” prvog dijela u kojem su vratari bili na visini zadatka, posebice gostujući Jelinić zbog količine skinutih udaraca koji su uglavnom stizali izvan granice devet metara, nastavak je zahvaljujući dvama gromovitim pospremanjima od strane Hrvoja Čovića i mlađeg Vicića ponudio potpuno drukčiju igru. Od te 23.minute i prednosti Slatine od 2:0 gosti su bez previše razmišljanja odlučili izaći iz zone komfora u hazardersku igru s vratarom u polju. Već nekoliko sekundi kasnije kockanje se isplatilo, prednost je spustio Jurić. S istom idejom i s istim ciljem nastavili su Vinkovčani dalje plesti mrežu pred slatinskim golom u potrazi za izjednačenjem. Naravno da takva igra iziskuje veliku koncentraciju i visok stupanj fizičke pripremljenosti, a Vinkovčani je nisu imali, jer su igrački desetkovani koristili usluge tek 5-6 igrača. Tako je vrlo brzo stigla dvostruka kazna za ”prodaju” lopti u polju Slatine. Ovog puta Slatinu su dalekometnim ubačajima u praznu nebranjenu mrežu ponovno na plus dva odvukla braća Vicić. Iako se Slatini još nekoliko puta ukazala šansa za dodatno podići prednost i konačno riješiti utakmicu to se nije dogodilo pa smo ipak morali gledati potpuno neizvjesnu završnicu i strepjeti posljednjih 40-ak sekundi utakmice kada su gosti stigli na izrazito neugodnih minus jedan. Ovog puta, za razliku od prije dva dana i ispadanja iz kup natjecanja,  Slatina je izdržala i taj kratki, a opet tako beskrajno dug period, protiv hrabrih gostiju koji su se uporno odbijali predati, naplativši tako prvom prvenstvenom pobjedom odličnu igru prikazanu i u ovoj utakmici.

 

  1. HMNL istok

2.kolo

SLATINA       4

VINKOVCI    3

SLATINA  Dvorana SŠ Marka Marulića. Bez gledatelja. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica) i Mihael Gobac (Virovitica). Mjeritelj vremena: Goran Škiljić. Strijelci: 1:0 – Čović (23), 2:0 – P.Vicić (23),  2:1 – Jurić (24), 3:1 – A.Vicić (27), 4.1 – P.Vicić (27), 4:2 – Haluška (36), 4:3 – Jelinić (40).

SLATINA: Nikšić, A.Vicić, Bihar, Dmitrović, Spudić, P.Vicić, Bogati, Hudoletnjak, Čović, Jukić, Vukomanović. Treneri: Robert Bočkaj i Tomislav Vukovski

VINKOVCI: D. Jelinić, Haluška, Pinter, Špionjak, J.Jelinić, Jurić, Pest Mudvajl, Udicki. Trener: –

 

Tekst i foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button