KULTURANASLOVNICA

Jazz Ivar Roban Križić trija oduševio slatinski auditorij

Sinoć je u koncertnoj dvorani Glazbene škole Milka Kelemena Slatina imala priliku sudjelovati u za naš grad gotovo potpuno novom akustičnom doživljaju, zahvaljujući organizatorima, i naravno samim izvođačima, mladom Ivar Roban Križić triju, predvođenom spomenutim Križićem na kontrabasu te Petrom Ćulibrkom na klaviru i Borkom Rupena za bubnjevima. Ovi dečki ne samo da su donijeli, već su i velikom posvećenošću i neskrivenom ljubavlju ka svojoj glazbi  posve ispunili i posljednji dostupan pedalj dvorane Hrvatskog doma zvukom čistog, a riječima tako teško opisujućeg jazza. Niti slatinska publika nije mogla ostati ravnodušna ponuđenim momentom iskrenog izričaja ovog trija inače aktualnih pobjednika 8.hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u jazz kategoriji. Osjetivši veliku podršku voditelj trija Ivar Roban Križić nekoliko se puta zahvalio slatinskom auditoriju na sjajnom prijemu i gostoljubivosti. Možda i ne priliči, no prema vlastitim impresijama ne možemo odoljeti, a ne napisati opisati sinoćnju ”partiju” stereotipnim sportskim rječnikom tako da su ovi mladići ”ostavili srce na terenu”, a da su istinski, u ovom slučaju ”glazbeni kibici”, nagradili taj čin kako drugo nego dugim dugim toplim aplauzom.

Također spomenut ćemo da je prije koncerta mlade glazbenike najavio direktor festivala Antonio Brzica podijelivši pri tom posjetiteljima svoje oduševljenje prvom, kako je rekao, sjajnom večeri Dana Milka Kelemena održanom dan ranije u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta zahvalivši u svoje, ali i u ime dirigenta Berislava Šipuša, publici na odličnom odazivu i toplom prijemu.

Ista lokacija Hrvatskog doma iliti koncertne dvorane Glazbene škole večeras u sklopu festivala donosi još jednu poslasticu – događaj imena Gastro večer/a –  Kelemenova d/jela, a uz glazbenu pratnju gudačkog kvarteta Vortex strings. Ova glazbeno gastro večer počet će u 19 sati.

dj

Foto: Damir Jukić


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org