DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić na Liderovom investicijskom forumu istok – Osijek

Danas je u Osijeku održan Liderov investicijski forum istok – Osijek u sklopu kojega je održano predstavljanje projekta i forum LIDER INVEST ISTOK.

Nakon pozdravnih riječi zamjenice gradonačelnika Grada Osijeka Žane Gamoš, predsjednika Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića i glavnog urednika Lidera i člana stručnog odbora Lider investa Miodraga Šajatovića koji je predstavio projekt Lider invest – izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj, održana je i kratka prezentacija Fine na temu Vaš partner u poslovanju.

Misija projekta je jačanje povjerenja u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače/investitore te predstavljanje, praćenje i nagrađivanje proizvodnih investicija.  Lider invest promiče ulaganja koja otvaraju radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

U Županijskoj komori Osijek na Panel raspravi čiji je moderator novinar Lider medije Tin Bašić uz predstavnike Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i HAMAG-BICRO-a, sudjelovala su i dva gradonačelnika s područja Slavonije, odnosno gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada. Marina Kokorića.

U sklopu okruglog stola na temu Stvaranje pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u istočnoj Hrvatskoj između ostaloga razgovaralo se o oporavku gradskih proračuna koji su „stradali“ u posljednja tri mjeseca uslijed koronakrize, posljedicama iste i kako primijeniti naučene lekcije imajući u vidu mogućnost drugoga vala zaraze.

Na forumu se isto tako moglo saznati kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje i pokrenuti novu proizvodnu investiciju, te se uključiti u izbor za istu i kako predstavnici lokalne samouprave i javnih institucija mogu u tome pomoći.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić tom je prigodom predstavio investicijske projekte u Slatini s naglaskom na posljedice koronavirusa koji je pojedine projekte usporio ili zaustavio, ali i o poduzetim mjerama kojima će se iste ublažiti i pomoći oporavku gospodarstva.
(Mihaela Feldi/Foto: Grad Slatina)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button