DOGAĐANJANASLOVNICA

U MO Medinci i Matija Gubec uređuju se zgrade mjesnih domova, a uskoro će obnova istih u Radosavcima i Novom Senkovcu

U sklopu uređenja mjesnih domova na području grada Slatine red je došao i na mjesni dom u Medincima u kojega već godinama ništa nije ulagano.

Nakon što su nadležne službe procijenile situaciju Grad Slatina je odlučio urediti prostor mjesnog doma koji je bio u dosta lošem stanju zbog utjecaja vlage.

Radove koji su u tijeku obišao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić te se uvjerio da sve teče prema planu.
Do sada su zidovi i stropovi koji su bili u derutnom stanju, na mjestima ponovno ožbukani te je napravljena priprema za bojanje, kao i za vanjsku fasadu. Saniran je dimnjak koji se odvojio od zida, a obojena je i sva stolarija.
Slijedi bojanje unutarnjih zidova i vanjske fasade te uređenje okoliša.

– Željeli smo urediti i ovaj mjesni dom, kao i sve ostale na području Slatine i prigradskih naselja, kako bi bio funkcionalan s više svjetla i uređenog prostora da bi mještani Medinaca imali kvalitetan prostor za sastanke i provođenje raznih aktivnosti.
Nakon uređenja unutrašnjosti uslijedit će obnova fasade u dvije faze, prednji dio zgrade, koji treba samo obojati, odmah, a potom i zadnja strana zgrade koja se mora prvo ožbukati. Orezat će se drveće i pokositi prostor ispred doma gdje će se postaviti i nova oglasna ploča, a u planu je i postavljanje nove klupe za odmor. Uz novu ogradu koja je ugrađena oko križa smještenog nedaleko od doma, cjelokupnim uređenjem ovog prostora doprinijet će se ljepšoj vizuri samoga mjesta, a time i aktivniji život mještana, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Kako doznajemo u tijeku je i uređenje doma u slatinskom Mjesnom odboru Matija Gubec, odnosno zgrade Treći rajon gdje je uređen sanitarni čvor koji nikada do sada nije bio funkcionalan. Zamijenit će se sva stolarija novom, uredit će se predvorje i dvorana doma čime će se omogućiti daleko kvalitetniji uvjeti za rad tog mjesnog odbora.
Prostor će se moći u potpunosti urediti i koristiti nakon što se izmjesti namještaj Gradske knjižnice i čitaonice koji je trenutačno tamo pohranjen, odnosno dok se ne završe radovi na energetskoj obnovi zgrade POU i GKiČ Slatina, što se očekuje tijekom ljeta.
Djelomično je uređena jedna prostorija i predvorje u Ivanbrijegu, a u planu je i uređenje dječjeg igrališta u sklopu mjesnog doma.

Uglavnom su do sada uređeni domovi u mjesnim odborima Markovo, Donji Meljani, Kozice i Vladimir Nazor u Slatini, a u narednom razdoblju uslijedit će obnova mjesnih domova u Radosavcima za koji se čeka potpisivanje ugovora, te u Novom Senkovcu gdje će, ukoliko bude sve teklo prema planu, radovi početi na jesen ove godine.
Prema riječima gradonačelnika Ostrošića, rekonstrukcija je započela davno no iz nekog razloga je stala, te obnovu doma nije bilo moguće prijaviti putem natječaja. Stoga je Grad Slatina odlučio dovršiti taj projekt iz vlastitih sredstava s 2020. na 2021. godinu, tako da mještani Novog Senkovca na proljeće iduće godine napokon mogu očekivati novouređen i funkcionalan prostor za rad.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)Arhivske fotografije

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button