DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Vijeće srpske nacionalne manjine VPŽ obilježilo Dan vijeća i Krsne slave u Slatini

Danas je u Slatini u prostorijama Business Cluba obilježen Dan vijeća i Krsne slave Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije.
Goste je na početku svečanosti pozdravio dožupan Virovitičko-podravske županije Igor Pavković, a potom je izvješće o radu Vijeća SNM VPŽ podnijela predsjednica Milena Lazić. Među brojnim aktivnostima u proteklom razdoblju posebno je istaknuta važnost izgradnje srpskog kulturnog centra u srcu Slatine, što su čestitajući Krsnu slavu, pozdravili i brojni gosti.

Svečanost su svojom nazočnošću uveličali: konzul Republike Srbije u Hrvatskoj Milan Šapić, saborska zastupnica Srpske nacionalne manjine i zamjenica predsjednika Srpskog narodnog vijeća Dragana Jeckov, pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat, zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, predstavnici institucija i prijateljskih nacionalnih manjina, te brojni predstavnici i predsjednici Vijeća srpske nacionalne manjine s područja Virovitičko-podravske ali i susjednih županija.

Na kraju svečanog dijela sjednice obred posvete slavskog kolača i žita predvodio je Jovica Gačić, paroh virovitički uz prisustvo protojereja Dragana Gaćešu, paroha slatinskog, dok je o običajima i značaju Krsne slave govorila „popadija“ Slavica Gaćeša.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button