Home / DOGAĐANJA / Grad Slatina utvrdio povoljnije uvjete za ostvarivanje jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Grad Slatina utvrdio povoljnije uvjete za ostvarivanje jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio je Odluku o izmjenama Odluke o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi na području grada Slatine za 2020. godinu.

Prema donesenim izmjenama pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja, odnosno skrbnika koji je državljanin Republike Hrvatske te ima prebivalište na području grada Slatine najmanje godinu dana. Prema dosadašnjoj odluci taj je uvjet bio najmanje 3 godine.

Isto tako umjesto s dosadašnjih 90 dana, od 15. rujna ove godine pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčadi pokreće se zahtjevom koji se podnosi Stručnoj službi Grada Slatine – Odsjeku za opće polove, najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta.

Izmjene su donesene s ciljem što jednostavnijeg i lakšeg ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenčadi korisnicima na području grada Slatine, koja u 2020. godini iznosi za prvo dijete 3.000 kuna, za drugo 4.000, a za treće i svako sljedeće dijete 5.000 kuna.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

x

Check Also

Koncertom Cantus Ansambla 26. međunarodni glazbeni festival DMK zatvorio svoja vrata

Hrvatska scena suvremene glazbe nezamisliva je bez Cantus Ansambla pa tako i Međunarodni glazbeni festival ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org