NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Grad Slatina kandidat za dobivanje počasnog naslova „GRAD SLATINA – PRIJATELJ DJECE“

U maloj vijećnici Grada Slatine održan je sastanak predstavnika Grada Slatine s tajnicom Saveza Društava  „Naša djeca“ Hrvatske, Snježanom Krpes koja aktivno diljem Hrvatske potiče razvoj projekta “Gradovi i općine prijatelji djece” te koordinatoricom Akcije Karolinom Grgić.
Tematski sastanak bio je vezan uz ovogodišnju kandidaturu Grada Slatine za dobivanje prestižne titule Grada prijatelja djece.

Tom su prigodom gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i njegova zamjenica Sanja Mrzljak Jovanić u nazočnosti predsjednice Društva Naša djeca Slatina Snježane Pačarić koja je ujedno i predsjednica Koordinacijskog odbora Akcije Gradovi/općine prijatelji djece – Grad Slatina – prijatelj djece, upoznali predstavnice Saveza DND Hrvatske sa svim događanjima i promjenama koje su do sada postignute na području brige za djece grada Slatine i prigradskih naselja, a svjedoče o kvaliteti života djece i mladih.

Grad Slatina u Akciju Gradovi i općine prijatelji djece uključio se 2017. godine i jedini je grad u Virovitičko-podravskoj županiji uključen u Akciju, a prema planu rada Koordinacijskog odbora ove godine Grad Slatina kandidirat će se za stjecanje počasnog statusa Grad Slatina – prijatelj djece, koji je do sada od 120 gradova/općina uključenih u Akciju ostvarilo njih 68, odnosno 50 gradova i 18 općina.

Snježana Krpes, tajnica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske vrlo je iscrpno prezentirala tijek i postupak kandidature za dobivanje počasnog statusa koji uključuje brojne provjere stanja i uvjeta za djecu u području zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta, kulture, participacije djece, aktivnog provođenja slobodnog vremena, preventivnih programa i aktivnog provođenja slobodnog vremena.

Tijekom postupka ocjenjivanja Komisija će posjetiti Slatinu te obaviti istraživanje mišljenja djece i odraslih kao i uvid u Završno izvješće o aktivnostima i ulaganjima provedenim u okviru Akcije čiji program obuhvaća sva područja života djeteta u lokalnoj zajednici, afirmira holistički pristup cjelokupne zajednice usmjerene na dobrobit djece, stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu.
Tako je hrvatski program razrađen putem 123 zahtjeva u 10 područja važnih za život djece, a to su: Programiranje i planiranje za djecu, Financijska sredstva za djecu, Podrška i potpora udrugama za djecu, Dijete u sigurnom i zdravom gradu, Zdravlje djece, Odgoj i obrazovanje djece, Socijalna skrb za djecu, Kultura i šport za djecu, Slobodno vrijeme i rekreacija za djecu te Podrška i pomoć roditeljima u skrbi i odgoju djece.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button