NASLOVNICAŽUPANIJA

POU Slatina – Prijavite se za osposobljavanje odraslih osoba

Zahvaljujući Županiji i Pučkom otvorenom učilištu Slatina, u dosadašnjih osam godina educirano je više od 2.000 polaznika


U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina, Virovitičko-podravska županija će devetu godinu za redom, sufinancirati osposobljavanje odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja, ukupno njih 25, te održivu upotrebu pesticida. Osim održive upotrebe pesticida koje je verificirano kod Ministarstva poljoprivrede, ostalih 25 programa, verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon uspješno položenog završnog ispita, polaznik stječe Uvjerenje o osposobljenosti ili Uvjerenje o usavršavanju. Kod prekvalifikacije polaznik stječe Svjedodžbu o završnome radu i zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik.

Projektom je, zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Pučkom otvorenom učilištu, u dosadašnjih osam godina educirano više od 2.000 polaznika. Zainteresirani se trebaju prijaviti u Pučko otvoreno učilište Slatina, Šetalište J. Burgera 1, u Slatini, osobno ili na telefon 033/ 551-371, najkasnije do 1. ožujka 2019. godine. Ovisno o broju prijavljenih polaznika za pojedini program provodit će se i osposobljavanje, a svi prijavljeni bit će obaviješteni o mjestu i početku predavanja.

Osposobljavanje odraslih, održat će se za sljedeća zanimanja: voćar i vinogradar, povrtlar, sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja, pčelar, mljekar, cvjećar, voditelj seljačkog gospodarstva ili OPG-a, vinogradar i podrumar, ratar, cvjećar – aranžer, proizvođač jakih alkoholnih pića, mesar, rukovatelj motornom pilom, rukovatelj vrtnim strojevima za održavanje zelenih površina u hortikulturi, rukovatelj traktorom s radnim priključcima, rukovatelj traktorskom motornom kosilicom, rukovatelji radnim strojevima, rukovatelji radnim strojevima, rukovatelji radnim strojevima, program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar, program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar, Program usavršavanja za poslove voditelja izrade i provedbe EU projekata, Program osposobljavanja za uzgajivača ovaca i koza, Program osposobljavanja za poslove mljekara – sirara, poljoprivredni gospodarstvenik/ica.

Virovitičko-podravska županija će sufinancirati polaganje programa, ovisno o broju polaznika.
(www.radioslatina.hr/Izvor: www.vpz.hr)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button