DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina – Akcija sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

Zakon o zaštiti životinja obvezuje skrbnike kućnih ljubimaca na obveznu kontrolu njihova razmnožavanja odnosno osigurati da ne dođe do neželjenog potomstva. Dobar, siguran i dugoročno jeftin način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka je trajna sterilizacija odnosno kastracija. Zakonom je omogućeno uvođenje mjera obvezne sterilizacije ili na drugi način rješavanja uzroka problema neželjenih i/ili napuštenih životinja.

S ciljem smanjenja napuštenih i odbačenih kućnih ljubimaca Grad Slatina je donio Odluku o sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području Grada Slatine u 2020. godini, te je zaključio ugovore s tri veterinarske ustanove u Slatini, a to su: Veterinarska stanica Slatina d.o.o., Veterina Zeman j.d.o.o., Vet4pets d.o.o..

U sklopu akcije koja je započela 15. rujna, Grad Slatina će i ove godine sufinancirati 50 % troška sterilizacije odnosno kastracije pasa i mačaka na području Grada Slatine sve do 31. prosinca ove godine ili do iskorištenja financijskih sredstava.
Zainteresirani građani sve detaljnije informacije mogu dobiti u Gradu Slatini ili kod ugovorenih veterinarskih ustanova.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button