DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Domagoj i Karlo Drokan pobjednici županijske Modelarske lige

U četvrtak, 5. svibnja 2022. u sklopu obilježavanja Dana škole u OŠ Eugena Kumičića Slatina održano je natjecanje Modelarske lige Virovitičko-podravske županije. Na samom početku okupljene učenike i mentore u ime domaćina pozdravio je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

Inače Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

 Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 22 učenika, a ovogodišnji pobjednici lige su učenici OŠ Eugena Kumičića Domagoj i Karlo Drokan  koji su do prvog mjesta stigli pod vodstvom mentora Ivana Drokana. Drugo mjesto su zauzeli Lea Meseš  i Tamara Tamara Kadleš (mentor Stevan Radijevac) iz OŠ Vladimira Nazora Virovitica, a treće mjesto Ana Šantić i Anamarija Marčinković (mentor Marko Gajer) iz OŠ Mikleuš.

Osim prvoplasiranih na natjecanju su sudjelovali Karlo Vrbanac i Roko Gomerčić OŠ Vladimir Nazor Virovitica – Mihael Bevanda i Luka Horvat OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci – Luka Jurenec i Matej Kovačević OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – Ivan Đuzel i Karlo Gegić OŠ Voćin – Tia Andrović i Nikola Babić OŠ Ivane Brlić – Mažuranić, Virovitica – Gabrijel Dubajić i Ružica Nerovčić OŠ Mikleuš – Denni Gebaj i Nikola Vito Sertić OŠ Eugena Kumičića Slatina – Nikolina Kojić i Martina Sabo OŠ Vladimir Nazor Virovitica.

Prvoplasirani par Domagoj i Karlo Drokan plasirao se i na državnu razinu natjecanja koje se održati od 27. do 29. svibnja u Stubičkim Toplicama.

Mentori koji su tijekom cijele godine pripremali učenike su Igor Sudec, Milorad Vučković, Ivan Drokan, Izabela Špiranec, Marko Gajer, Stevan Radijevac, i Dario Kruljac. Ocjenjivači su iz Zajednice tehničke kulture grada Osijeka Danijel Rakić i Antun Šikić.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button