DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Članovi slatinske HVIDR-e uredili spomen obilježja poginulih suboraca kod mjesta stradanja

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina danas (četvrtak) su proveli radnu akciju iz projekta ”Istina o pobjednicima”.

Naime, članovi ove najaktivnije slatinske udruge uredili su okoliš oko spomen obilježja kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja na slatinskom području, odnosno pokosili travu i uredili spomenike, te im odali počast polaganjem lampiona.

– Ovo je još jedna u nizu naših akcija kroz projekt ”Istina o pobjednicima”. Danas smo se rasporedili u tri grupe, te obišli i uredili spomen obilježja naših poginulih suboraca kod mjesta Ivanjbrijeg, Hum Varoš, Mikleuš, Ćeralije, na Mokrom brdu…, a tako ćemo nastaviti i ubuduće, jer naši poginuli heroji ne smiju biti zaboravljani – rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

– I ja sam član Udruge HVIDR-a Slatina te se uvijek rado odazovem na akcije koje organiziraju, kao i na akcije drugih naših udruga okupljenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Dok sam ja na mjestu predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, kao i Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, slatinska HVIDR-a će uvijek moći računati na mene – rekao je Bubaš.
mf (df/Foto: HVIDR-a Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button