DOGAĐANJANASLOVNICA

Asfalt stiže u Ulicu D. Domjanića u Slatini, a uređuju se i dječja igrališta, mostovi, Hrvatski dom

Tijekom cijele godine intenzivno se radi na sanaciji i asfaltiranju ulica u Slatini osobito onih u brdskom dijelu grada. Dolaskom jesenskih dana djelatnici tvrtke Slatina kom d.o.o. žele iskoristiti lijepo vrijeme da se obavi što više radova prije kišnih perioda, odnosno kako bi građani imali što kvalitetniji pristup svojim domovima u zimskom razdoblju.
Trenutno se radi sanacija ceste u Ulici Dragutina Domjanića u Slatini duljine 350 metara gdje su odrađeni svi pripremni radovi za asfaltiranje kolnika. Vrijednost ove investicije je gotovo 349.000 kuna, a završetak radova očekuje se do kraja ovoga mjeseca, rekao nam je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik koji je u pratnji rukovoditeljice komunalnih djelatnosti Dubravke Repić poveo gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i pročelnike Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića u obilazak gradilišta.
Paralelno s ovim radovima djelatnici Hrvatskih cesta d.d. čiste i uređuju odvodne kanale u Ulici sv. Marka Križevčanina.

Potom su obišli i dječja igrališta u ulicama Bartola Kašića i Lipa na kojima su ugrađene panel ograde uz rub igrališta prema cesti radi sigurnosti djece. Isto tako naručena su nova igrala koja će biti postavljena na dječjem igralištu u Ulici Bartola Kašića gdje su djelatnici Slatina koma već odradili pripremne radove te poravnali cjelokupni teren igrališta.

Tijekom obilaska pregledali su i drveni most na Javorici između ulica Lipa i Milke Trnine koji je u derutnom stanju i hitno zahtjeva kompletnu rekonstrukciju kojoj će se, prema riječima gradonačelnika Ostrošića, pristupiti u narednom periodu.

Terenski izvid je završio obilaskom radova na zgradi Hrvatskog doma u Slatini gdje se obavljaju manji zahvati na sanaciji vanjske fasade koju je dohvatio zub vremena.

– Iako je pripremljena sva potrebna dokumentacija čekamo da se pojavi prvi natječaj na koji ćemo prijaviti energetsku obnovu ove zgrade kao što smo prijavili i zgrade Pučkog otvorenog učilišta i gradske knjižnice i čitaonice te Gradske uprave, a što je izgledno tek iduće godine.
Budući da se radi o zgradi koja se nalazi u samom središtu grada u kojoj se nalaze između ostaloga velika vijećnica i glazbena škola iznašli smo sredstva za manju sanaciju te iskoristili lijepo vrijeme ovih dana kako bi sanirali ono najnužnije i osvježili dio fasade koja je bila derutna.
U sklopu ovih radova napravljene su i nove ljestve, odnosno metalne stepenice s bočne strane zgrade koje vode u kotlovnicu budući da su stare bile dotrajale i opasne za korištenje.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button