NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Još jedan Erasmus+ projekt u OŠ Josipa Kozarca Slatina

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina novu je školsku godinu započela još jednim Erasmus+ projektom imena „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“.

Riječ je o projektu čiji su glavni ciljevi potaknuti odgovornost učenika prema prirodi, osvijestiti njihovo pravo na čist okoliš te aktivno uključiti učenike u internacionalni i interkulturalni dijalog o zaštiti okoliša i sprječavanju klimatskih promjena. Projekt je započeo 1. rujna ove i provodit će se do 31. kolovoza 2022. godine, no zbog pandemije koronavirusa očekuje se produženje trajanja projekta. Osnovnoj školi Josipa Kozarca odobreno je ukupno 28.722,00 eura za provedbu i organizaciju projektnih aktivnosti, a partnerske zemlje na projektu su: Poljska (Garwolin), Rumunjska (Radauti), Turska (Mersin) i Portugal (Guimarães). Djelatnike i učenike Škole posebno veseli činjenica da s Poljskom i Portugalom već imaju uspješnu trogodišnju suradnju na projektu “Matematika, kraljica znanosti”.

Projektni tim čine učitelji predmetne nastave, na čelu s voditeljicom projekta Hanom Tepeš te učenici 6. razreda, koji će također imati priliku sudjelovati na transnacionalnim aktivnostima učenja, podučavanja i osposobljavanja u partnerskim zemljama.
(mf/Izvor: OŠ J. Kozarca, Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskog jezika)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button