DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Završni koncert Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina sinoć (srijeda) je u svojoj koncertnoj dvorani na prigodan način obilježila kraj školske godine. Bio je to završni koncert polaznika škole koji su svojoj obitelji i prijateljima pokazali što su sve naučili te koje su sve izvanredne nagrade osvojili ove školske godine.

Ravnatelj škole Antonio Brzica uvodno se obratio svim učenicima, profesorima i gostima te je naglasio kako su iznimno ponosni na realizaciju dosad najvećeg projekta škole “Viva la musica” kojim su po prvi put s matičnom školom u Slatini spojene i područne škole u Orahovici i Voćinu. Projektom su održani koncerti u Slatini, Orahovici i Voćinu, a po prvi put zajedno u velikom orkestru i zboru muziciralo je 100 izvođača – bili su to učenici i njihovi učitelji iz matične škole u Slatini i Područnog odjela u Orahovici. Plan je da se projekt provodi svake dvije godine, a 2025. godine u isti će se uključiti i učenici PO Voćin koji će tada biti spremni za ovakav tip nastupa.

Potom su knjigama i diplomama nagrađeni učenici i njihovi mentori koji su ove školske godine na međunarodnim, državnim i regionalnim natjecanjima postigli iznimne rezultate.

Trio tambura (Trio fantastico) u sastavu: Iva Bartolović, Klara Košćak i Hana Pavličević uz mentorstvo prof. Korane Perlić početkom ove kalendarske godine na online natjecanju World Music Championship 2022. u organizaciji Academia Musica Vienna osvojile su treću nagradu, a na 9. međunarodnom natjecanju tamburaša u Subotici osvojile su prvu nagradu.

Ove školske godine učenica Matea Funtek uz mentoricu Martinu Tepeš na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u II. kategoriji – bisernica osvojila je drugu nagradu. Na 8. međunarodnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec” u Novom Marofu osvojila treću nagradu. Na 9. međunarodnom natjecanju tamburaša u Subotici osvojila je drugu nagradu. Svoje uspjehe je okrunila prvom nagradom na Međunarodnom natjecanju tamburaša u Bečeju. Za sve ove uspjehe zaslužna je i klavirska pratnja korepetitora Josipa Jagušića.

Učenica prvog razreda tambure Katrin Resler osvojila je prvu nagradu također na Međunarodnom natjecanju tambura u Bečeju uz mentorstvo prof. Korane Perlić.

Na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa iz gitare u Jastrebarskom natjecali su se Jan Tomac koji je uz mentorstvo Siniše Ivčeka osvojio drugu nagradu, te Filip Jakobek koji je osvojio treću nagradu pod vodstvom Alena Vlašičeka.

Leon Vencl, učenik prvog razreda harmonike na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Varaždinu osvojio je prvu nagradu, a na Međunarodnom natjecanju u Daruvaru također je osvojio prvu nagradu uz mentorstvo Roberta Čavlovića.

David Jukić, učenik drugog razreda klavira, uz mentorstvo Miloša Cvjetkovića osvojio je prvu nagradu na 10. Virovitičkoj klavirijadi.

Najsvježiji uspjeh slatinske glazbene škole ostvaren je prije nekoliko dana kada je učenik 6. razreda trombona, Ian Maleković, uz mentorstvo Jelene Škvorc i klavirsku pratnju Josipa Jagušića osvojio prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Bolero u Sloveniji.

Nakon podjele diploma i nagrada, učenici škole su se predstavili svojim nastupima na klaviru, tamburi, gitari, harmonici i trombonu. Ovim izvedbama su pokazali svoju marljivost, upornost i posvećenost koje su uložili u učenje i vježbanje svojih instrumenata, ali i trud svojih učitelja.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button