DOGAĐANJAGLAZBANASLOVNICAOPĆINE

Zabranjeno pušenje zapalilo “Meksiko”

Koncert povodom Dana općine Nova Bukovica

Povodom proslave Dana općine Nova Bukovica, a ujedno i blagdana Velike Gospe, u Novoj Bukovici u Vinogradskoj ulici, poznatijoj kao “Meksiko” sinoć (utorak) se održao pravi spektakl!

Poznata legendarna grupa Zabranjeno pušenje okupila je zaista velik broj obožavatelja. Prostor “meksičke livade” počeo se popunjavati oko 21 sat dok su oko 22 sata već svi zauzeli svoja mjesta ispred velike bine koja je bila smještena usred velike livade tako da je posjetiteljima ovog događaja bilo ugodno i prostrano.

Zabranjeno pušenje u svojih 40 godina postojanja ima 12 albuma (Das ist Walter 1984, Dok čekaš sabah sa šejtanom 1985, Pozdrav iz zemlje Safari 1987, Male priče o velikoj ljubavi 1989, Fildžan viška 1996, Agent tajne sile 1999, Bog vozi Mercedes 2001, Hodi da ti čiko nešto da 2006, Muzej revolucije 2009. Radovi na cesti 2013, Šok i nevjerica 2018. i Karamba 2022.).

Koncert je započeo poznatim hitom “Pos’o, kuća, birtija” i možemo reći da je Sejo odmah na početku izazvao onu pozitivnu koncertnu energiju kod publike. Dobro poznate riječi pjesama, od onih najstarijih poput svevremenskog “Zenica bluesa”, “Fikrete”, pa do “Karabaje”, “Jugo 45”, “Lijepe Alme” orile su se meksičkom livadom. Svaki blok pjesama Sejo je začinio svojim originalnim humorom i tako najavljivao pojedine pjesme. Nepuna 3 sata odlične atmosfere, odlične sinergije publike i ekipe Zabranjenog pušenja, bio je vrhunac što su upriličili organizatori i čelnici Općine Nova Bukovica povodom Proslave Dana općine.

Zadovoljstvo je izrazila i jedna od organizatorica i članica općinskog vijeća, Ana Milosavljević.

– Zaista smo zadovoljni koliko je posjetitelja večeras došlo iz gotovo cijele županije. Mislim da je Zabranjeno pušenje pun pogodak – rekla je i nastavila uživati u koncertu.

Sejo i ekipa Zabranjenog pušenja zaista su ostavili “srce na terenu” i stvorili publici jedan nezaboravan doživljaj i to su postigli svojom iskrenošću i nadasve dobrom energijom koju je publika osjetila. Kao što kaže stih u njihovoj poznatoj pjesmi “Dobri jarani”: “Al’ upamti frajeru da ti pare ne mogu kupit’ raju iskrenu”.
Svaka čast dečki, bili ste sjajni i čekamo vas opet da zajedno pjevamo!

nm (Tekst, foto i video: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button