DOGAĐANJANASLOVNICA

Za projektni prijedlog „Nabava višekomornog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Slatini“

Slatina komu dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.221.362,73 kuna

Temeljem Odluke o financiranju, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrilo je slatinskoj tvrtki Slatina kom d.o.o. bespovratna sredstva za projektni prijedlog „Nabava višekomornog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Slatini“, a na temelju Programa dodjele de minimis potpora, odnosno potpora male vrijednosti za nabavu komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. s ciljem smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Maksimalni iznos prihvatljivih troškova projekta iz Kohezijskog fonda, odnosno iznos de mininis potpore koji se dodjeljuje spomenutom projektu je 1.221.362,73 kuna uz stopu sufinanciranja od 85%, dok ukupno prihvatljivi troškovi projekta iznose maksimalno 1.436.897,33 kuna.

Za sufinanciranje prihvatljivih troškova spomenutog projekta iz Kohezijskog fonda, sredstva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu, a potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava očekuje se u narednih 45 dana.
(Mihaela Feldi/Izvor: Slatina kom)

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.“

Ilustracija

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button