DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradskim čelnicima predstavljen Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvoja Grada Slatine

U prostorijama Gradske uprave jučer je predstavljen Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvoja Grada Slatine (SECAP).

Akcijski plan su predstavili predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever, Jurica i Zvonimir Perko, a predstavljanju su uz gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića nazočili i djelatnici Gradske uprave te predstavnici gradskih institucija.

Izrada Akcijskog plana bila je prvi korak nakon potpisivanja Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju, koji je slatinski gradonačelnik potpisao 15. srpnja 2020. godine. Sporazum predstavlja najveći svjetski pokret gradova usmjeren na lokalne aktivnosti koje utječu na klimu i energiju, a pokrenut je 2008. godine u Europi.

Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvoja Grada Slatine predstavlja plan kojim Grad Slatina do 2030. godine želi smanjiti emisiju CO2 za minimalno 55,80%, potrošnju energije za minimalno 55,88%, te stvoriti klimatski otporniji grad. U planu su također predstavljene i razrađene konkretne mjere kojima se mogu ostvariti zadani ciljevi.

Slijedeći korak je podizanje Akcijskog plana na Savjetovanje s javnošću u sklopu službene web stranice Grada Slatine kako bi svi građani i gradske institucije mogli sudjelovati sa svojim komentarima, idejama i/ili eventualnim primjedbama.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button