DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Vuk i sedam kozlića“ u izvedbi Scene I.B.M. na suvremen način

Manifestacije „Kino pod zvijezdama“ i „Slatinska mala scena“, pod ravnanjem organizatora POU Slatina te financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, večeras su za najmlađe u Slatinu doveli predstavu „Vuk i sedam kozlića“, namijenjenu djeci starijoj od 3 godine, a u izvedbi Lutkarske scene ‘Ivana Brlić-Mažuranić’iz Zagreba.

Očekivano, na prostoru ispred slatinskog kina okupilo se zainteresirano mnoštvo mlađih posjetitelja u pratnji svojih roditelja.

Lutkarska predstava „Vuk i sedam kozlića“ je mali mjuzikl, u režiji Ivane Peroš s glazbom Mate Matišića, u kojoj igraju Vanja Gvozdić i Ksenija Gregurić, uz kostimografiju Daliborke Puž i donosi dobro poznatu priču braće Grimm na novi način. Nakon što je majka Koza morala otići od kuće, a Kozlići ostaju sami, primorani su samostalno se obraniti od predatora i vještog manipulatora Vuka. Osim što su odgojeni po savjetima majke, usput se moraju i sami domišljati lukavstvima pouzdajući se u vlastitu samostalnost i odluke. Tim više što je njihova nepažljivost i lakomislenost dovela do problema. Naime, Vuk ih je pronašao putem neoprezne prepiske na chat roomu.

U ovoj predstavi koja traje 40 minuta izrazito aktualnu temu Lutkarska scena ‘Ivana Brlić-Mažuranić, postavlja na scenu i poučava kako je oprez nužan i bitan. Pritom povlači segmente starinskih motiva i kombinira ih sa suvremenim elementima, te djeci bliskim pojmovima o internetskim zamkama i društvenim mrežama.

Od 22 sata“ Kino pod zvijezdama“ serviralo je, u okviru Revije europskog filma, film koji je po žanru drama naziva „Još jedna runda“.

U četvrtak 22.srpnja od 20,00 sati prikazuje se obiteljski animirani mjuzikl iz 1991.godine Ljepotica i zvijer, te od 22,00 sata obiteljska komedija Moje neobično ljeto s Tess iz 2019.godine a u okviru Revije europskog filma.

Kino pod zvijezdama nastavlja se od utorka 27.srpnja.Do tada posjetite redovne vikend- projekcije slatinskog kina.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button