DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana početna konferencija projekta „Zaželi -Faza 2“

Jučer je u prostorijama GDCK Slatina održana početna konferencija projekta Hrvatskog Crvenog križa, GDCK Slatina „Zaželi –  Za život kakav zaslužuju – Faza 2“, broj poziva UP.02.1.1.13.

Projekt je napisala Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA,a projektni partneri su HZZ,Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina, Općina Nova Bukovica, Grad Slatina, Općina Voćin,Općina Sopje,Općina Mikleuš.

Radi se o projektu koji je započeo u lipnju ove godine i potrajati će do srpnja slijedeće 2022.godine, odnosno trinaest mjeseci.

Vrijednost projekta je 1.948.560,00 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Novozaposlene su 22 žene(8 s područja Grada Slatina i prigradskih naselja, 4 s područja općine Voćin, 4 s područja Općine Sopje, 3 s područja Općine Mikleuš i 3 s područja Općine Nova Bukovica) u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim nemoćnim osobama, kojih je brojkom 132.

Zaposlena je i koordinatorica projekta u svrhu praćenja kvalitete rada, komunikacije s partnerima i rada na projektnoj dokumentaciji.

Početnu konferenciju održali su ravnatelj GDCK Slatina Vlatko Jelenčić, predsjednica GDCK Slatina Ljljana Peretin i koordinatorica projekta Andreja Jurčević.

Konferenciji su prisustvovali ispred Razvojne agencije Vidra Ena Komar i Ivan Kaselj, predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka, ispred Grada Slatina Krunoslav Šarabok- pročelnik Stručne službe Grada Slatine, Ispred Općine Mikleuš Sanja Poljak, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ljiljana Randelj, ispred HZZ-a ispostava Slatina Vikica Valpovac, predstavnice Doma zdravlja Slatina i drugi gosti.

Ispred Vidra-e nekoliko riječi o projektu rekla je Ena Komar, a kratke prigodne govore održali su i poneki uvaženi gosti konferencije: Ljiljana Randelj, Krunoslav Šarabok i Sanja Poljak.

„Djelatnicama smo projektom osigurali ruksake ,jakne, majice, hlače, prsluke i haljetke kako bi lakše mogle obavljati posao i kako bi bile prepoznatljive. U skladu s epidemiološkom situacijom osigurali smo im i rukavice, zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva. Zbog bolje mobilnosti od korisnika do korisnika i lakšeg odlaska u kupovinu korisnicima potrebnih namirnica na raspolaganju su im i dalje bicikli. Korisnici usluga u okviru projekta dobiti će pakete higijene koji će uključivati sredstva za osobnu higijenu i čišćenje. Na taj način djelatnice će učinkovitije moći obavljati svoj posao a korisnici usluga biti će zbrinuti i na ovaj način“ , istaknula je koordinatorica projekta Andreja Jurčević.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button