DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Večeras pjevali Slatki kolač i Žec a sljedećega vikenda velika završnica „Slatinskog ljeta“

„Slatinsko ljeto“, manifestacija je koja Slatinčane ali i mještane bliže i dalje okolice uveseljava i zabavlja iz ljeta u ljeto.

Od nedjelje do nedjelje, od koncerta do koncerta, i ljeto u Slatini, uz zabavne trenutke spomenute manifestacije u organizaciji Slatinskog informativnog centra, u samom središtu grada brzo prođe. Suorganizatori su Grad Slatina i TZ Grada Slatine.

Ljetne večeri 2021.godine ili drugim riječima dani i večeri koji su donijeli malo ili nimalo kiše su samim time, uistinu bile i više nego povoljne za održavanje ove naše svima drage manifestacije. Nije bilo potrebe za odgađanjem koncerata zbog vremena. Svaki vikend donio je neki novi koncert.

Slušali smo tamburašku glazbu,pop, mediteranski pop,funky…za svačije uho po nešto!

Ovaj vikend ili bolje rečeno ova nedjeljna večer ponovno je sa sobom na ljetnu pozornicu grada donijela narodnu glazbu. Slušali smo band Slatki kolač i Željka Lončarića Žeca.

Slatki kolač“ je glazbeni bend iz Osijeka koji djeluje od 2012. godine, izvode uglavnom narodne i etno pjesme iz našeg kraja i regije, ali na nešto drugačiji način – miješanjem raznih svjetskih stilova i ritmova, ali da osnova melodije i teksta ostane originalna!

Slatki kolač na svom repertoaru ima obrade starih narodnih pjesama, uglavnom iz Slavonije, Vojvodine i sjeverne Bosne.

U sastavu su trenutno: Slaven Batorek- klavijatura, Dejan Kostadinović- bubnjevi, Antonio Krupilnicki- bas gitara, Ivica Murat- flauta, saksofon, udaraljke i gitara, Stjepan Rudinski- vokal, tambure, buzuki, violina i gitara, Željko Lončarić – Žec- vokal, Dragan Begić- harmonika. Povremeno se pridružuju Stjepan Mlikota, Miro Nikolić, Goran Đurković, Saša Gretkerović i drugi…

Treba reći da su terase i ove nedjeljne večeri bile pune.

Slijedećeg vikenda uslijediti će velika završnica „Slatinskog ljeta“ a ujedno i događanja u povodu Dana Grada Slatine.

Slijede koncerti Nene Belana i Fiumensa, Kočija, Psihomodo popa i TS Strossmayer.

Brojna su događanja predviđena u povodu Dana Grada Slatine: teniski i malonogometni turniri, motosusreti, smotra folklora,….

Program događanja možete pogledati na Internet i FB stranicama Radio Slatine, Grada Slatina i TZ Grada Slatina.

tks/Foto:Tea Kiš Slačanac

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button