DOGAĐANJANASLOVNICA

VBR-ovci jutros krenuli na 3.memorijalni biciklistički maraton Blago Zadro

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i podno spomen poprsja na Trpinjskoj cesti jučer je obilježena 30. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre, ratnog zapovjednika obrane toga dijela Vukovara.

Ekipa VBR-a(veterani,branitelji,rekreativci) krenula je jutros oko 9 sati na 3.memorijalni biciklistički maraton Blago Zadro u sjećanje na ovoga ratnoga heroja Vukovara.

Zbog obveza u HVIDRA-i maratonci VBR-a bili su spriječeni ovaj tradicionalni maraton odvoziti jučer na samu obljetnicu pogibije Blage Zadre, ove godine već 30.-tu,no nisu odustali od njega nego su se jutros oko 9 sati uputili prema Vukovaru.

Put je to dug150 km, a ova vožnja je i u čast i na sjećanje svim poginulim vukovarskim braniteljima, kao i u sjećanje na sve hrvatske vojnike VPŽ.

Maraton voze: Mato Bubaš,Matija Kolar,Darko Dolovski,Tomislav Kolec,Dražen Buketa,Pavo Tutenov i Mario Kovač. Logistički tim čine Željko Straka i Martin Bišćan. Na svojoj ruti do Vukovara kao i uvijek VBR-ovci će zastati uz spomen obilježja, pokloniti se i zapaliti lampione pogotovo na mjestima pogibije pripadnika 136.slatinske brigade.“ To je naša tradicija koju održavamo svaki puta kada se krećemo u smjeru Slatina-Osijek-Vukovar“, rekao je Mato Bubaš, predsjednik ZUiČ HVIDR-a i voditelj ekipe VBR-a.

Pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u parku 136 brigade prije samog polaska u Vukovar, sudionici biciklističkog maratona su zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga i predstavnikom grada Slatine, slatinskim dogradonačelnikom Ilijom Nikolićem položili upaljene lampione.

Ovu vožnju organizirala je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a sponzoriraju je Općina Čađavica i Grad Slatina.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Tea Kiš Slačanac,Dragutin Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button