DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Nedjeljno obiteljsko poslijepodne u „HEPIcentru“

Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine uz suorganizaciju JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Radija Slatine, po prvi su puta u slatinskom EPIcentru Sequoia organizirali manifestaciju „YESen u hEPIcentru“.

Najpoznatija sekvoja u Hrvatskoj tako je jučer tijekom poslijepodneva postala domaćinom kestenijade, dječje radionice, sajma domaćih proizvoda i rukotvorina…

Otvorenje manifestacije pripalo je samim organizatorima, direktoru TZ Grada Slatine Jurici Bosaku koji je svima poželio dobrodošlicu i zamolio za veliki pljesak za „Hrvatsko stablo 2021. godine“, našu sekvoju. Poželio je ugodnu zabavu i djeci i odraslima, zahvalio se izlagačima –slatinskim OPG-ima, obrtnicima i slatinskoj udruzi “Vretenac”, te pozvao na sudjelovanje u pripremljenim aktivnostima i  na obilazak Multimedijskog centra.

Tada je riječ pripala ravnateljici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjani Arnold Sabo:

„Jako mi je drago što sam ovdje i što sudjelujem u Yeseni u HEPIcentru.

01.lipnja završen je naš veliki europski projekt kojim je i ova sekvoja dobila posebno mjesto u centru grada.Isto tako Slatina je dobila svoj Multimedijski postav i veliko mi je zadovoljstvo danas provesti njime sve one koji ga žele upoznati. Družite se, veselite i budite svi sretni danas u HEPIcentru“, rekla je.

Naposljetku, u ime gradonačelnika grada Slatine Denisa Ostrošića, prisutne je pozdravio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, rekavši svima da se ugodno zabave u EPIcentru Sequoia, da pogledaju što nude izlagači i ponešto kupe. Svoj govor završio je porukom da je Slatina mali grad za velike stvari.

Najmlađi posjetitelji uživali su u skakanju i penjanju po „napuhancima“, a odrasli su odmjerili snage u natjecanju u obaranju ruku. Armwrestling klub Samson iz Donjeg Predrijeva u početnim satima jučerašnjeg druženja demonstrirao je ovaj sport. Pomalo suzdržani, no ipak zainteresirani za obaranje ruku bili su i žene i muškarci a ponajbolje su bile:1.mjesto Verica Barišić,2.mjesto Greta Blažević i 3.mjesto Nikolina Tomić. Najbolji među muškarcima bili su 1.mjesto Marko Budim,2.mjesto Antun Pancer i 3.mjesto Alen Marinković. Organizatori su posjetiteljima osigurali pravu jesensku poslasticu- pečeno kestenje, kao i obilazak Multimedijskog centra uz stručno vodstvo Tatjane Arnold Sabo.

Multimedijski centar nudi brojne zanimljive činjenice o našem mamutovcu, prepoznatljivom simbolu Slatine, ali i županije.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Tea Kiš Slačanac,Dragutin Fišli,Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button