DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASLATINSKO LJETO

Fotogalerija: Uzavrelu atmosferu u Slatinu donijela Pravila igre

I ove je nedjelje Slatinsko ljeto bilo pun pogodak za večernji izlazak, a izašli su brojni Slatinčani koji su „preplavili“ središnji gradski trg željni druženja i dobre zabave. Ponovno se tražilo mjesto više jer su svi kafići bili popunjeni tijekom cijele večeri, kao i klupe na slatinskoj šetnici i u gradskom parku. Svi su se dobro prilagodili novim pravilima igre koja su sa sobom donijeli energični momci glazbenog sastava Pravila igre.

Prije dvije godine ovaj je vrhunski mladi band u sklopu svoje 3D koncertne turneje, Slatinu počastio u prigodi proslave Dana grada pravim audio vizualnim spektaklom te su se slatinskoj publici predstavili s nečim novim, drugačijim i do tada neviđenim.
Nakon što Covid prođe planiraju nastaviti s još malo dorađenijom 3D turnejom, a u međuvremenu su se trudili opstati u ovim teškim vremenima za sve glazbenike, tako da su izbacili četiri nova singla: Usne od šećera, U hladnoj sobi, Jedina i Samo ti, a u pripremi je i njihov treći album koji bi trebao izaći krajem 2022. godine. Do kraja ove godine imaju u planu izdati singl ili dva, te se maksimalno posvetiti koncertima koji su im tako nedostajali u proteklih godinu i pol dana. Tako su sinoć svojom pojavom i vrhunskim nastupom u Slatinu donijeli jedno osvježenje i pravu glazbenu poslasticu, ne samo za mlade već i one malo starije jer uz svoje vlastite hitove i nove singlove, ponudili su i šaroliku lepezu domaćih, ali i pjesama stranih izvođača.

Budući da svoje uzore vuku iz rock glazbe 80.-ih i 90.-ih godina prošloga stoljeća, s tim da je rock sastav Queen jedan od stranih top pet uzora, dok je to Parni valjak od domaćih sastava, na repertoaru su se našle i njihove pjesme.

Zanimljivo je da su ovim momcima uzori uvijek bili bandovi, a ne solo izvođači. Prema riječima pjevača glazbenog sastava Pravila igre Ivana Penezića koji je i na slatinskoj pozornici istaknuo kako nikada ne bi mijenjao karijeru te da voli oko sebe imati tim ljudi kojima vjeruje i tu jedinstvenu atmosferu koju donosi zajednički nastup s bandom koji je na kraju i predstavio. Uz frontmana sastava Ivana Penezića na slatinskoj su pozornici pozornost plijenili Goran Belošević na bubnju, Ivan Zečić na gitari, Marko Belošević na klavijaturama i Dinko Hajtić na bas gitari, a još je jedna zanimljivost što su svi članovi banda svoje glazbeno obrazovanje započeli na klaviru.

Upravo je takva uzavrela atmosfera ponijela je slatinsku publiku koja je s Pravilima igre pjevala, plesala, vrištala, do te mjere da su čak pojedine vatrene obožavateljice završile u gradskoj fontani.
Ovako dobru zabavu nije omela ni finalna utakmica Europskog nogometnog prvenstva koju su tek poneki ljubitelji ovoga sporta pratili po obližnjim kafićima naravno uz dobru glazbu koja je sinoć vrlo glasno odzvanjala Slatinom.

I ova je noć Slatinskog ljeta po mnogo čemu za pamćenje jer Slatina ni ovoga puta nije razočarala. Kako je naglasio Penezić, prije dvije godine je bilo prekrasno, ovoga puta još ljepše, a s nestrpljenjem očekuju i treći susret s ovom predivnom publikom kojoj će u goste sljedeće nedjelje stići Fijaker te Slatinu „provozati“ zvukom tamburice.

Za sve to zaslužan je Slatinski informativni centar koji je u suradnji s Gradom Slatinom i Turističkom zajednicom Grada Slatine organizator Slatinskog ljeta 2021.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button