DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Ustrajmo svi zajedno i smanjimo širenje koronavirusa na najmanju moguću mjeru, poručio je načelnik slatinskog Stožera CZ Bojan Plantak

U skladu s uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite o pridržavanju donesenih mjera vezanih za virus COVID-19, osobito mjere ograničavanja društvenih okupljanja, Stožer civilne zaštite Grada Slatine dolaskom ljepšeg vremena podsjeća građane na odgovornost.

– Znam da je dolaskom lijepog vremena teško ispoštovati sve mjere opreza, osobito jer se u narednim danima bliži niz manifestacija koje inače obilježavamo proslavom uz veća okupljanja kao što su proslava Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, podjela sakramenata prve svete pričesti i svete potvrde u katoličkim crkvama, te svetkovina pravoslavnog Uskrsa.
Ipak još jednom podsjećam sve građane da se nalazimo u potencijalno opasnom vremenu širenja koronavirusa i trebamo se svi zajedno potruditi da se njegovo širenje smanji čim je više moguće, stoga sve vas pozivam na odgovorno ponašanje.
Apeliramo da se vjernici u crkvama pridržavaju svih epidemioloških mjera i uputa o distanciranju, a proslave doma neka budu u krugu obitelji,  – istaknuo je načelnik slatinskog Stožera Bojan Plantak. Dodao je da su za širenje virusa najopasnija velika okupljanja na javnim mjestima i izletištima, te uputio zamolbu građanima da se suzdrže od većih okupljanja na roštiljadama i raznim drugim druženjima.

– Mislite na svoje i zdravlje svoje djece, ali i svih ljudi u vašem okruženju. Ustrajmo svi zajedno danas za bolje i zdravije sutra, – zaključio je načelnik Plantak.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, arhivska fotografija)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button