NASLOVNICAPOLITIKA

Predajom potpisa potpore Gradskom izbornom povjerenstvu svoju kandidaturu za gradonačelnika Slatine potvrdio Dario Vrbaslija

U Gradskoj upravi Grada Slatine večeras su kandidacijsku listu stranke Fokus, Nezavisne liste Darija Vrbaslije i stranke Most Gradskom izbornom povjerenstvu predali kandidati ove koalicije za gradonačelnika grada Slatine Dario Vrbaslija i zamjenice gradonačelnika Martina Tepeš.

U nazočnosti kandidata s ove koalicijske liste predali su 804 potpisa potpore i svu valjanu dokumentaciju, te na taj način potvrdili svoju kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima.

Tom se prigodom kandidat za gradonačelnika Dario Vrbaslija osvrnuo na protekli četverogodišnji mandat u kojemu je obnašao dužnost predsjednika Gradskog vijeća.

– Mi smo kroz protekle četiri godine pokušavali činiti pozitivne pomake u našem gradu za naše građane, od onih najmlađih preko srednjoškolaca do poduzetnika i svih ostalih naših sugrađana, a naravno da ćemo to nastaviti raditi i dalje.

Ono što je naš cilj je naravno osvojiti što bolji plasman na ovim izborima, odnosno što više mandata, a ako bude bilo moguće i mjesto gradonačelnika i zamjenice gradonačelnika, no to ostavljamo na izbor našim sugrađanima.
Imaju na izbor tri kandidata i jednu kandidatkinju, a svatko od nas ima pravo izaći na izbore i birati, i biti biran, te se nadam da će svaki od naših sugrađana zaokružiti, odnosno izabrati uistinu onu osobu koju smatra najkompetentnijom, najboljom i najprikladnijom za vršenje ove časne funkcije u našem gradu, – rekao je Vrbaslija te dodao:

– Ono što su naši ciljevi, a to ćete vidjeti i u našem programu, je još više otvoriti naš grad poduzetnicima, a to smo radili i u protekle četiri godine kroz poduzetničke mjere kao i nekim osobnim kontaktima, pokušavali smo doći do investitora, već neke imamo i u pripremi. Ugledat ćemo se na gradove koji su ispred nas po tim stvarima koji su gradovi za primjer kao što je naš prijateljski grad Sveta Nedelja gdje Dario Zurovec već četiri godine radi odličnu stvar i mi želimo preslikati takav model upravljanja gradom na grad Slatinu.

Ono što su neki od naglasaka našeg programa je smanjenje komunalne naknade o čemu smo govorili i u proteklom četverogodišnjem razdoblju u Gradskom vijeću. To je i ukidanje prireza koji je uveden kao jedan naš lokalni porez i još neke druge stvari koje će omogućiti da se naš grad razvija, da taj novac koji se slijeva u gradsku blagajnu ostane našim poduzetnicima i našim građanima kako bi se onda mogao na neki način „oploditi“ kroz različite investicije i ono što će sami građani raditi u našem gradu.
To je nekako i naša nit vodilja, dakle otvoriti se poduzetnicima, otvoriti našu Gradsku upravu građanima jer Gradska uprava mora biti servis svim građanima, a gradonačelnikov posao ne počinje u 7 ili u 10 i ne traje do 15, nego traje 24 sata i on mora biti dostupan svim građanima u onom trenutku kada je to građanima potrebno, – istaknuo je Vrbaslija te na kraju uputio poruku građanima Slatine:

– Drage Slatinčanke i Slatinčani izađite na izbore 16. svibnja i uistinu zaokružite prema svojoj savjesti osobu za koju smatrate da je najprikladnija za ovu funkciju i neka ta osoba čini dobro za grad,- zaključio je Vrbaslija, dok se kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Martina Tepeš zahvalila svim volonterima koji su prikupljali potpise kao i kandidatima s liste te svim građanima koji su im dali preko 800 potpisa potpore u nadi da će svi oni izaći na izbore i to potvrditi glasovanjem.
(mf/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button