DOGAĐANJANASLOVNICA

Una Maravić i Antonio Minauf najbolji sportaši, hrvači najbolja momčad u 2018. godini

Sinoć je u dvorani Hrvatskog doma održana svečanost proglašenja najboljih slatinskih sportaša i klubova za 2018.godinu, a u organizaciji Zajednice športskih udruga Slatine. Na samom početku svečanosti okupljenim, pretežito mladim sportašima i njihovim roditeljima, sportskim djelatnicima te ostalim gostima obratili su se predsjednik Zajednice športskih udruga Davor Butorac i zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak.

Naglasak predsjednikova  kraćeg obraćanja bio je na kronologiji slatinskog sporta u prošloj izuzetno uspješnoj  godini dok je zamjenik gradonačelnika ispred grada, koji će i dalje, kako je rekao, čvrsto podupirati slatinske klubove i sportaše, svesrdno čestitao dobitnicima nagrada. Osim proglašenja i uručivanja nagradama najboljima ovaj događaj dodatno su svojim nastupima oplemenili  učenici Glazbene škole Milka Kelemena.

Što se tiče laureata za proteklu sportsku godinu za najboljeg sportaša proglašen je član Hrvačkog kluba Slatina Antonio Minauf, dok je laskava titula najbolje sportašice grada baš kao i prošle godine završila u rukama Une Maravić članice TKD Slatina. Ponovno su bez premca u prošloj godini bili i članovi Hrvačkog kluba koji su tako svojoj bogatoj trofejnoj vitrini dodali još jednu plaketu za najbolju momčad grada. U ženskoj konkurenciji trofej je također pripao Hrvačkom klubu, odnosno selekciji djevojčica istog kluba.

Već nekoliko godina Zajednica športskih udruga nagrađuje i one najmlađe za svoja sportska dostignuća u prošloj  godini pa je tako i sinoć odlukom Izvršnog odbora istog tijela posebna priznanja zavrijedilo nekoliko mladih ekipa i sportaša. To priznanje za iznimno uspješne rezultate u mlađim uzrasnim kategorijama dobili su Veronika Vilk članica Hrvačkog kluba Slatina, Eva Gal članica Taekwon do kluba Slatina, mlada momčad Rukometnog kluba Slatina – dječaci B, mlada selekcija U-13 Nogometnog kluba Slatine, kadetkinje Streljačkog kluba Miholjac iz Gornjeg Miholjca i mlađe uzrasne kategorije Hrvačkog kluba Slatina. Priznanja laureatima uručili su ZŠU Davor Butorac, zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak i predsjednik županijske skupštine Miran Janečić.

Posebnom odlukom Izvršnog odbora Zajednice za izniman doprinos razvitku sporta u Slatini nagrađen je Ivan Lah.

(Damir Jukić / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button