DOGAĐANJANASLOVNICA

U teškom razdoblju pandemije COVID-19 – GRAS potpora slatinskim poduzetnicima

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, djelatnice Gradske razvojne agencije Slatine, kao i većine sličnih servisa u zemlji, u periodu lockdowna, od 15. ožujka do 15. svibnja uz redovan rad vezan uz pisanje prijava na natječaje, administraciju i financije, radile su od kuće koristeći prijenosna računala, a kontakti sa strankama održavali su se elektronskim putem i telefonom.
Iako nije bilo direktnog kontakta sa strankama, potrudile su se to nadomjestiti na sve druge načine, kako bi svojim klijentima pružile najveću moguću potporu kroz pravovremeno i detaljno informiranje o trenutnoj situaciji i ponuđenim mjerama za očuvanje gospodarstva u vrijeme pandemije COVID-19.
Pomno su pratile razvoj situacije te kroz 50 objava vezanih za koronavirus na webu, kao i na FB GRAS-a, informirale svoje klijente i ostale zainteresirane gospodarstvenike s trenutačnom situacijom kako bi zajednički iznašli rješenje za saniranje nastalih posljedica.

Isto tako su proslijedile 16 mailova sa zbirnim aktualnim informacijama vezanim za COVID-19 na dostupnu mail listu poduzetnika, odnosno na cca. 150 adresa, a u suradnji sa slatinskim Udruženjem obrtnika informacije su dobili i brojni obrtnici na širem slatinskom području.

Kao reakcija na spomenute objave, djelatnice GRAS-a u tom su periodu obavile preko 500 savjetovanja vezanih za razne mjere i potpore donesene s ciljem ublažavanja posljedica uzrokovanih koronavirusom.
Savjetovanja su obavljena telefonom i mailom, budući da je službeni fiksni telefon GRAS-a bio preusmjeren na privatne telefone djelatnica tako da nitko nije bio zakinut za svu moguću potporu i informacije o aktualnim mjerama poput odgode plaćanja, vladinih i gradskih mjera, a pomagale su im i pri ispunjavanju obrazaca i zahtjeva.

Unatoč porastu zaraženih koronavirusom u proteklih nekoliko dana na području Virovitičko-podravske županije Gradska razvojna agencija Slatine i dalje će biti na raspolaganju svojim klijentima.

– Svjesni smo da ponovno zaustavljanje svih gospodarskih aktivnosti nije opcija i učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo našim poduzetnicima da prebrode krizu sa što manjim negativnim posljedicama, – istaknula je ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer te dodala da će se s ciljem zaštite zdravlja kako djelatnica GRAS-a, tako i korisnika, većina komunikacije obavljati mailom i telefonski, a za eventualne sastanke potrebna je prethodna telefonska najava kako bi se dogovorio termin sastanka.

Gradska razvojna agencija Slatine i nadalje će sve aktualnosti, poput novih mjera i potpora, koje su važne za gospodarstvo, redovno objavljivati na svojoj službenoj web stranici https://www.gras.com.hr/ i facebook stranicama https://www.facebook.com/czpgs/ i https://www.facebook.com/jobclubslatina/, a zainteresirani poduzetnici javiti se mogu sa svojim upitom na info@gras.com.hr ili telefon (033) 400-414.
(Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button