DOGAĐANJANASLOVNICA

Fraternite Catalogne Croatie – nova donacija

Prijatelji slatinskog Crvenog križa i donatori iz grada Perpignana u Francuskoj dovezli su novu donaciju za potrebe bolesnih i nemoćnih na širem slatinskom području. Iako se radi o polovnim stvarima, donacija je vrijedna najmanje 40.000 kn. Dovezeno je 27 polovnih bolničkih kreveta s madracima, 9 invalidskih kolica, toaletne stolice i druga pomagala za nemoćne i  nepokretne.

Udruga Fraternite Catalogne Croatie (Bratstvo Katalonije i Hrvatske) od 1992. pomaže slatinski Crveni križ, a od prije 15-tak godina i Crveni križ Orahovica. Zajedno s udrugom Medicine Aide et Presence (Medicinska pomoć i prisutnost), također iz Perpignana za potrebe hrvatskih prognanika i izbjeglica, a kasnije i drugih potrebitih sakupili i o svom trošku dovezli više od 100 tegljača humanitarne pomoći.

– Našim vrijednim i odanim donatorima Ivici i Carmen Perković koji su došli u pratnji tegljača srdačno zahvaljujemo. Posudbama bolničkih kreveta na širem slatinskom području u posljednjih 20 godina pomogli smo više od 1.000 bolesnih i teško pokretnih osoba. Sva zasluga i hvala ide našim prijateljima iz Francuske, – rekao je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić.
(mf, vj/Foto: CK Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button