DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U srcu Slatine „zapivao“ Cambi

U okviru manifestacije Slatinsko ljeto večeras je u Slatinu stigao vokalno instrumentalni sastav Cambi.

Cambi je do nedavno i to punih 35 godina nastupao pod nazivom klapa Cambi. Odlučivši osuvremeniti i komercijalizirati svoj zvuk, ime mijenjaju u Cambi a glazbeni izričaj iz klapske pjesme u mediteranski pop.

Gradska ljetna pozornica tako je bila domaćin ovom muškom glazbenom sastavu čiji su lead vokali: Jure Nikolić, Sandro Gerbec, Luka Čulić i Joško Tranfić. CAMBI u svome sastavu,s glazbenom pratnjom, inače broji sedam članova

„Svrha nam je u ljudima pobuditi lijepe emocije i širiti pozitivnu vibru a toga nam u ovim vremenima posebno potrebno… Mi smo vam nepopravljivi romantičari!“, kažu među ostalim iz Cambija.

Dakle, večeras smo uživali u vrhunskim vokalima glazbenog sastava Cambi, koji je izvodio popularne pjesme raznih hrvatskih izvođača, mogli smo čuti i pjesme Cambija: Bambina mia i pjesmu „Zaljubljen“ u dvije verzije, na hrvatskom i talijanskom jeziku a s kojom su nastupali na Dori.

Organizator koncerta je i ovoga puta Slatinski informativni centar uz suorganizaciju Grada Slatina i TZ Grada Slatina.

Ovogodišnje Slatinsko ljeto do sada je ugostilo Stjepana Jeršeka Štefa, Pravila igre, Fijaker,Hrvatsku funk delegaciju, Ceciliju i Bosutske bećare.

Slijedećega vikenda 15.kolovoza slušati ćemo Begine,22.kolovoza pjevati će nam Slatki kolač i Žec,27.kolovoza stižu Neno Belan i Fiumensi.

Slatinsko ljeto, kao i svake godine, u svome programu u povodu dana grada Slatine sadrži tri koncerta. Biti će to koncerti Kočija i Psihomodo popa 28.kolovoza, a sutradan 29.kolovoza uslijediti će velika završnica ove manifestacije uz poklon koncert za Dan Grada svim žiteljima Slatine ali i drugima zainteresiranima. Radi se o koncertu velike zvijezde narodne glazbe Halida Bešlića i Fijakera.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button