NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

U prigodi Međunarodnog dana muzeja Zavičajni muzej Slatina priprema dvodnevni program, 18. i 19. svibnja

Od 1977. godine 18. svibanj obilježava se kao Međunarodni dan muzeja. Na ovaj dan muzeji širom svijeta svojim aktivnostima uključuju publiku s ciljem naglašavanja važnosti muzeja koji služe javnosti, a svojim radom doprinose razvoju zajednice kako po pitanju kulture tako i po pitanju obrazovanja, razvoja, tolerancije i otvaranju novih ili širenju postojećih vidika. Kao ustanove muzeji su neraskidivo vezani uz svoje zajednice kao nosioci znanja, sjećanja, prošlosti i umjetničkih ostvarenja lokalne ali i opće ljudske populacije.   

Aktivnosti Zavičajnog muzeja Slatina, ove godine usmjerene su prema umjetnosti i kreativnosti kao dvjema stranama iste medalje, stranama koje proizlaze jedna iz druge i jedna drugu nadopunjavaju.

Program obilježavanja Dana muzeja odvijat će se 18. i 19. svibnja u prostoru Zavičajnog muzeja Slatina kao i na otvorenom u Parku 136. slatinske brigade, a u njegovoj realizaciji sudjelovali su uz Zavičajni muzej Slatina i Grad Slatinu i djelatnici i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina.

Program započinje 18. svibnja u 19:00 sati otvaranjem izložbe „Pastelne skitnje“ autora Želimira Šiška. Kroz svoje radove u tehnici pastela autor nam predstavlja krajolike, okolinu, prostor i na tragu realističnog prikaza i svoje osobno viđenje. 

Drugoga dana, 19. svibanja u Parku 136. slatinske brigade održat će se program imena “Ljepota i blagodati prirode“ koji započinje u 10:00 sati ispred paviljona.

Program obuhvaća: 

10:00 – Izložba prešanog bilja učenika Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina s  

mentoricama Rajkom Avirović Gaća i Renatom Grahovac.

10:00 – Izložba fotografija Gite Špoljarić, učenice 7.razreda Osnovne škole

Eugena Kumičića Slatina pod mentorstvom Silvije Mađarić

10:00 – 12:00 – Radionica Prešanje bilja, voditeljica Rajka Avirović Gaća i učenici

12:00 –  14:00 – Radionica Izrada prirodne kozmetike, voditeljica Rajka

Avirović Gaća i učenici

14:00 – 16:00 – Oslikavanje prirodnih materijala, voditeljica Renata Grahovac i učenici

Sukladno preporukama za sprječavanje širenja infekcije koronavirusa ulasci na izložbu su predviđeni u grupama do 14 osoba u terminima: 19:00, 19:30, 20:00, 20:30 i 21:00 sati.

Iz Zavičajnog muzeja Slatina mole zainteresirane posjetitelje da termin svog dolaska potvrde na broj 099/547-0955 ili elektroničkom poštom: z.m.slatina@gmail.com.
(mf/Izvor: Zavičajni muzej Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button