NASLOVNICAUDRUGE

Obiteljski tjedan u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina

Jedna od aktivnosti slatinske Udruge Vretenac povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama je i „Tjedan obitelji“ te obilježavanje Međunarodnog dana obitelji jer obitelj je ta od koje sve kreće, a prije svega podrška.

Roditelji, uglavnom mame i tete, članova Udruge, uključene su u aktivnosti Udruge kroz grupe podrške za roditelje, kreativne radionice, te dnevne radionice Škole samostalnog življenja, ali po prvi put upravo u sklopu tjedna obitelji od 10. do 15. svibnja.

Kako je tema tjedna bila obitelj, na radionicama pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“, Vretenci su zajedno s mamama i tetama izradili obiteljske portrete, kuhali, a nastala je i „Mala kuharica Vretenaca“ koja sadržava obiteljske recepte članova Udruge.

Članove Udruge Vretenac ugostila je obitelj Jung, pa su tako Vretenci imali priliku raditi u vrtu, baviti se obradom željeza, te pokazati svoju majstoriju pravljenja roštilja.

Tjedan obitelji Vretenci su završili obiteljskim druženjem članova i njihovih obitelji na slatinskom Bajeru. Zajedničko druženje, još bolje povezivanje kako roditelja tako i članova Udruge OSIT Vretenac, Slatina omogućila je Mesporerada d.o.o. Slatina i Športsko ribolovna udruga „Klen“ Slatina.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button