DOGAĐANJANASLOVNICA

U povodu sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slatini položeni vijenci i lampioni

Danas je u ranovečernjim satima u Slatini, polaganjem vijenaca i lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade, te ispred Križa mučenika na slatinskom Gradskom groblju obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vijence su položili i svijeće zapalili, kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade i kod Križa mučenika, predstavnici udruge proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica, predstavnici Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi, predstavnici gradskih institucija i predstavnici političkih organizacija, te predstavnici Grada Slatine i gradski vijećnici predvođeni zamjenikom slatinskog gradonačelnika Ilijom Nikolićem i predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Jakšićem.

Molitvu su predvodili svećenici slatinskih župa svetoga Josipa i bl.Ivana Merza,Dragan Hrgić i Nikola Jušić, a mirozov je na trubi odsvirao Dražen Nemet.

Na koncu je, za sve poginule hrvatske branitelje, u crkvi sv. Josipa služena sveta misa zadušnica.

(tks/Foto:R.Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button