DOGAĐANJANASLOVNICA

Biciklistička ekipa “VBR 2020″stigla u Knin

„Biciklistička ekipa Virovitičko-podravske županije “VBR 2020” ostvarila svoj cilj… Izvezli biciklima 450 km od Voćina do Knina… U gradu Kninu kod spomen obilježja tj. spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95 poklonili smo se svim palim braniteljima VRO Oluja“, osvanulo  je danas na FB jednoga od VBR-ovaca, Maria Kovača kada su stigli u Knin.

Zajednica udruga i članova HVIDR-e VPŽ i ove godine povodom obilježavanja 26. obljetnice Vojno redarstvene operacije “Oluja” u suradnji s biciklističkom ekipom VBR (veterani, branitelji, rekreativci) organizirala je biciklistički maraton pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina” u dužini od 450 kilometara.

Ovu hrabru i ustrajnu biciklističku ekipu sačinjavaju: Tomislav Kolec, Mario Kovač, Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Dražen Buketa i Darko Dolovski, te logističar Martin Bišćan.

Maraton je krenuo u ponedjeljak, 2. kolovoza iz Voćina.

Predsjednik Županijske HVIDR-e Mato Bubaš, inače vođa maratona, istaknuo je kao glavni cilj ovog događaja, spajanje dva stradalnička mjesta,Voćina i Knina i promoviranje istine o Domovinskom ratu.

VBR-ovci su maraton odvezli u tri etape, prva etapa je do Petrinje, 80 kilometara, druga etapa je do Korenice duga 150 kilometara i zadnja je etapa do Knina. „Vozimo u znak sjećanja na “Oluju”, ali prije svega u znak sjećanja na naše poginule hrvatske branitelje, pogotovo pripadnike 81. gardijske bojne “Kumovi” koji su sudjelovali u toj operaciji, a nekoliko pripadnika te bojne je i u našoj udruzi. Ovaj maraton vozimo u znak sjećanja na njihovu žrtvu koju su dali za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku – zaključio je Mato Bubaš.

(tks, Udruga „VBR 2020“,VPŽ /Foto: Udruga „VBR 2020“,VPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button