CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

U Hrvatsko ukupno 1.011 zaraženih koronavirusom. Broj novozaraženih upola manji nego jučer (+48)!

* VAŽNO! Od 1. travnja se zaražene osobe prikazuju prema evidenciji mjesta prebivališta, za razliku od dosad, kad se statistika vodila prema lokaciji uzimanja uzorka. Te će promjene utjecati na broj po županijama radi točnijeg prikaza, ali ne na ukupan broj.

Trenutno je potvrđeno ukupno 1011 osoba zaražene koronavirusom, a 88 osoba je ozdravilo. Sedam osoba preminulo je od koronavirusa. 35 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 8352 testiranja: 672 u posljednja 24 sata.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je uputu o smanjivanju putovanja za građane koji žele doći u domovinu tijekom Uskrsa. I dalje vrijedi preporuka HZJZ-a o ograničavanju putovanja, i iz inozemstva i u inozemstvo, te unutar Hrvatske.

Županijski centri 112 dobili su dosad ukupno 3655 dojava o kršenju samoizolacije. Kod 1024 osoba utvrđeno je kršenje samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat.

Od srijede je aktivan i sustav e-propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-propusnica. Više o e-propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE. U četvrtak do 12 sati izdano je 12736 e-propusnica: za 8740 osoba propusnice su izdali poslodavci, za 3578 osoba stožeri civilne zaštite, za 215 osoba liječnici, a za 193 osobe tijela državne uprave. (Marijo Kokorić)

NAPOMENA:
U VPŽ trenutno 2 pozitivna nalaza na korona virus. Na karti je prikazano 4 zbog nove metodologije prikaza zaraženih osoba prema mjestu prebivališta.

Više detalja na:

Na području VPŽ NEMA novozaraženih osoba! Do neusklađenosti nacionalne stranice i stanja na terenu došlo zbog mjesta prebivališta!

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button