DOGAĐANJAGLAZBANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

U čemu je intriga – u eteru radio Slatine

Današnji gost u poslijepodnevnom programu radio Slatine je bio Marko Jelinek.

Marko je već gostovao u našem eteru kao bajker koji je osvojio poznati North Cape uputivši se na taj put starim motociklom. Ali stvorila se prilika za ponovno druženje jer je Marko postao član rock grupe D’Intriga i zajedno s njima izdao album “U čemu je intriga?” i eto nam prilike za mini promociju u našem eteru.

Radi se o Osječkoj grupi koja je krajem 70-ih djelovala pod nazivom Mamin sin i svirala u to zlatno doba novog vala. Album koji su nedavno izdali je nastao još daleke 1982. godine, ali tada nije naišao na prolazno svjetlo da bi bio izdan.

Dečki su svirali gaže i bili uživo slušani i prepoznatljivi po svom izričaju koji je na osnovama dobrog starog rock and rolla s primjesama punka.

Grupu sačinjavaju Miroslav Šprem (autor pjesama i bas gitara), Željko Amidžić (gitara i vokal), Dario Dobek (bubnjar) i naš Marko Jelinek (akus. gitara).

Marko je po godinama dosta mlađi od ostatka benda, ali im je došao kao svojevrsno osvježenje nakon toliko vremena.

– Ja sam samouk što se tiče svirke, a dečki su meni pristupili izuzetno prijateljski, ali s druge strane i pedagoški tako da od njih mogu puno toga naučiti, – rekao je Marko.

Album “U čemu je intriga?” je izdan krajem lipnja ove godine uz podršku Osječanina Miroslava Škore. Naišao je na izuzetno povoljne reakcije i komentare. Album sadrži 8 pjesama i sve su to na neki način pjesme koje govore o Osječkim kvartovima i ljudima, ali su općenito primjenjive na naše podneblje.

U našem eteru, slušatelji su mogli uživati u pjesmama: Skitnica, Mangupi s ulice, Donjogradska, Djeca bulevara i Polako sam se vukao u grad.

Bend zdušno vježba svoj repertoar i planira promociju albuma, a već imaju dogovorene gaže u renomiranim klubovima po Hrvatskoj. Planovi su im ne stati na tom albumu, već raditi na novim pjesmama i svirati na najjače.

Prigodno smo nagradili i slušatelja koji je nazvao pred kraj emisije i Marko mu je uručio i potpisao novi CD.

Markova poruka slušateljima je i potencijalnim ili zatomljenim rokerima: “Ljudi, svirajte, pjevajte, ostvarujte svoje snove i nikako od njih ne odustajte.”

Marku i ostalim članovima benda D’Intriga želimo puno uspjeha u karijeri i da nam dođu ponovo u kompletnom sastavu, ili možda mi zalutamo na neku njihovu svirku… vidimo se.

Ratka Turk i Nikolina Mažar

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button