DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

TIHA NOĆ: Božićno-glazbena priča GPD “Zrinski” Slatina

Večeras (utorak) je u crkvi sv. Josipa slatinsko Gradsko pjevačko društvo „Zrinski” održalo svoj tradicionalni božićni koncert „Tiha noć“.

Baš kao i svake godine u ovo blagdansko vrijeme, GPD „Zrinski” svojim sugrađanima kao božićni poklon daruje koncert imena „Tiha noć” kojim Slatinčani uživaju u ugođaju Božića.

Prije početka koncerta, publici se u punoj crkvi obratila predsjednica GPD „Zrinski” Snježana Kardoš Žilavi koja ih je uvela u priču Tihe noći te ih potaknula da prime u svoje srce riječi te pjesme i neka njezina poruka odjekuje u njihovim mislima, riječima i djelima.

Potom su nastupili crkveni mješoviti zborovi slatinskih župa – blaženog Ivana Merza i svetog Josipa, a nakon njih i GPD „Zrinski” pod vodstvom Sare Mojzeš.

Zborovi su otpjevali tradicionalne božićne pjesme, a na kraju su zajedno s publikom otpjevali pjesmu „Narodi nam se”.

Na kraju koncerta je župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić zahvalio zborovima i voditeljima što su slatinskoj publici u ovo vrijeme zajedništva pripremili još jednu lijepu glazbenu priču poželjevši da se radost božićnog vremena nastani i što dulje zadrži u srcima svih ljudi. Naglasio je kako je jako važno biti Bogu zahvalan za sve talente koje nam je dao i u zahvalnosti ih dijeliti s drugima.

Koncert je završio uz čestitke i najbolje želje za božićne blagdane.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button