NASLOVNICAOPĆINE

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Nova Bukovica

U prigodi proslave Dana općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, danas je u novobukovačkom Domu kulture upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Bukovica.

Protokol svečanosti započeo je polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, a potom i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika.
Vijenac su zajedno položili načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, njegov zamjenik Tomislav Dereš, predsjednik novobukovačkog Općinskog vijeća Franjo Kraljik i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, dok je molitvu predvodio župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Mario Matijević.
Upaljene lampione položili su i predstavnici Općinskog odbora HDZ-a Nova Bukovica, a odavanju počasti svim hrvatskim braniteljima koji su svoj život položili za Domovinu nazočili su i brojni gosti među kojima su bili predstavnici Grada Slatine, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, zamjenik načelnika Općine Mikleuš Dalibor Lipovac, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, a uz novobukovačke vijećnike i predsjednike Vijeća mjesnih odbora našli su se tu i predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici gotovo svih relevantnih institucija i civilnih udruga te vjerskog i kulturnog života s kojima Općina Nova Bukovica gaji dobre odnose i još bolju suradnju na zadovoljstvo svojih mještana.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik, naznačivši odgovornost i značaj vijećnika u lokalnoj zajednici, dok je o provedenim i započetim projektima te planovima u idućem razdoblju govorio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

Tom je prigodom rekao kako se u proteklih godinu dana radilo jako puno, a između brojnih projekata, koji su mahom sufinancirani od strane nadležnih ministarstava, istaknuo dovršenje izgradnje nogostupa u Zagrebačkoj ulici u Novoj Bukovici u ukupnoj vrijednosti 726.000 kuna, sanaciju ceste u Vinogradskoj ulici vrijednoj 210.000 kuna, izgradnju kanalizacije u vrijednosti od 155.000 kuna, te izgradnju staze na terenu NK Zrinski vrijednoj 49.000 kuna.

Osim u Novoj Bukovici realizirani su brojni projekti i u ostalim mjestima na području općine, tako je između ostaloga izgrađeno dječje igralište i Društveni dom u Bjelkovcu vrijedni preko pola milijuna kuna, a u tijeku je izgradnja nogostupa u Miljevcima. Isto tako sanirani su društveni domovi u Bukovačkom Antunovcu, Donjoj Bukovici i Dobroviću, a dograđeni su mjesni domovi u Breziku i Miljevcima.

Općina je i u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobar dio svojih sredstava usmjerila u daljnju obnovu crkve te u rad vatrogastva gdje se posebno ističe nabava navalnog vatrogasnog vozila vrijednog 345.000 kuna za koje je u tijeku izgradnja garaže za što je posebno pohvalio vatrogasce DVD-a Nova Bukovica – Brezik čija je predsjednica Maja Kiš također prisustvovala sjednici.

Načelnik Bračun istaknuo je kako je Općina Nova Bukovica uložila 37.000 kuna u Program za poljoprivredno zemljište „Agrodetika“ te 156.000 kuna u instaliranje WiFi4EU mreže, a spremna je i sva potrebna dokumentacija za projekt izgradnje dječjeg vrtića u Novoj Bukovici.
Pohvalio se kako je u 2019. godini iz općinskog proračuna izdvojeno 930.000 kuna za rad udruga civilnog društva i ulaganje u demografsku obnovu, a u prvoj polovici 2020. godine uloženo je 325.000 kuna što je nešto manje od planiranog u skladu s novonastalom situacijom vezanom uz pandemiju COVID-19.
Govorio je i o započetim kao i planiranim projektima u narednom razdoblju s nadom da će se ubrzo riješiti problem Doma zdravlja koji traje već nekoliko godina, odnosno da će se ambulanta u Novoj Bukovici napokon staviti u promet.  Na kraju je svim mještanima općine čestitao Dan općine i blagdan Velike Gospe, a njegovo je izlaganje popraćeno projekcijom videozapisa o rezultatima rada Općine Nova Bukovica tijekom protekle godine u produkciji Marinianis TV i Felbar studija.

U ime svih nazočnih gostiju, riječi podrške i čestitke povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputio je dožupan Marijo Klement.

Osim što je ovogodišnja sjednica općinskog Vijeća bila obogaćena izložbom fotografske baštine novobukovačkog fotografa Josipa Mihuljeca koja je pripremljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina, u spomen na poginule hrvatske branitelje i čast Dana općine kao i svake godine, mjestima općine Nova Bukovica krenuvši iz Bjelkovca tradicionalno je trčala neumorna ekipa hrabrih Glasnika istine. U ovogodišnjoj utrci dugoj 9 km trčali su: Goran Draksler, Zlatko Milošević, Nenad Pelengić, Robert Knapić, Mario Krznarić, Božidar Smokrović, Mario Kovač i njihov predsjednik Pavo Tutenov uz logističku podršku predstavnika DVD-a Nova Bukovica – Brezik.
Na ciljnom odredištu u središtu Nove Bukovice maratonce su dočekali načelnik Općine Tomislav Bračun i njegov zamjenik Tomislav Dereš kao i predsjednik Kluba hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica Darko Meter u pratnji člana Darka Bašića.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button