Home / NASLOVNICA / Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Nova Bukovica

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Nova Bukovica

U prigodi proslave Dana općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe, danas je u novobukovačkom Domu kulture upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Bukovica.

Protokol svečanosti započeo je polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, a potom i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika.
Vijenac su zajedno položili načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, njegov zamjenik Tomislav Dereš, predsjednik novobukovačkog Općinskog vijeća Franjo Kraljik i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, dok je molitvu predvodio župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica, vlč. Mario Matijević.
Upaljene lampione položili su i predstavnici Općinskog odbora HDZ-a Nova Bukovica, a odavanju počasti svim hrvatskim braniteljima koji su svoj život položili za Domovinu nazočili su i brojni gosti među kojima su bili predstavnici Grada Slatine, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, zamjenik načelnika Općine Mikleuš Dalibor Lipovac, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, a uz novobukovačke vijećnike i predsjednike Vijeća mjesnih odbora našli su se tu i predstavnici braniteljskih udruga te predstavnici gotovo svih relevantnih institucija i civilnih udruga te vjerskog i kulturnog života s kojima Općina Nova Bukovica gaji dobre odnose i još bolju suradnju na zadovoljstvo svojih mještana.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik, naznačivši odgovornost i značaj vijećnika u lokalnoj zajednici, dok je o provedenim i započetim projektima te planovima u idućem razdoblju govorio načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

Tom je prigodom rekao kako se u proteklih godinu dana radilo jako puno, a između brojnih projekata, koji su mahom sufinancirani od strane nadležnih ministarstava, istaknuo dovršenje izgradnje nogostupa u Zagrebačkoj ulici u Novoj Bukovici u ukupnoj vrijednosti 726.000 kuna, sanaciju ceste u Vinogradskoj ulici vrijednoj 210.000 kuna, izgradnju kanalizacije u vrijednosti od 155.000 kuna, te izgradnju staze na terenu NK Zrinski vrijednoj 49.000 kuna.

Osim u Novoj Bukovici realizirani su brojni projekti i u ostalim mjestima na području općine, tako je između ostaloga izgrađeno dječje igralište i Društveni dom u Bjelkovcu vrijedni preko pola milijuna kuna, a u tijeku je izgradnja nogostupa u Miljevcima. Isto tako sanirani su društveni domovi u Bukovačkom Antunovcu, Donjoj Bukovici i Dobroviću, a dograđeni su mjesni domovi u Breziku i Miljevcima.

Općina je i u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobar dio svojih sredstava usmjerila u daljnju obnovu crkve te u rad vatrogastva gdje se posebno ističe nabava navalnog vatrogasnog vozila vrijednog 345.000 kuna za koje je u tijeku izgradnja garaže za što je posebno pohvalio vatrogasce DVD-a Nova Bukovica – Brezik čija je predsjednica Maja Kiš također prisustvovala sjednici.

Načelnik Bračun istaknuo je kako je Općina Nova Bukovica uložila 37.000 kuna u Program za poljoprivredno zemljište „Agrodetika“ te 156.000 kuna u instaliranje WiFi4EU mreže, a spremna je i sva potrebna dokumentacija za projekt izgradnje dječjeg vrtića u Novoj Bukovici.
Pohvalio se kako je u 2019. godini iz općinskog proračuna izdvojeno 930.000 kuna za rad udruga civilnog društva i ulaganje u demografsku obnovu, a u prvoj polovici 2020. godine uloženo je 325.000 kuna što je nešto manje od planiranog u skladu s novonastalom situacijom vezanom uz pandemiju COVID-19.
Govorio je i o započetim kao i planiranim projektima u narednom razdoblju s nadom da će se ubrzo riješiti problem Doma zdravlja koji traje već nekoliko godina, odnosno da će se ambulanta u Novoj Bukovici napokon staviti u promet.  Na kraju je svim mještanima općine čestitao Dan općine i blagdan Velike Gospe, a njegovo je izlaganje popraćeno projekcijom videozapisa o rezultatima rada Općine Nova Bukovica tijekom protekle godine u produkciji Marinianis TV i Felbar studija.

U ime svih nazočnih gostiju, riječi podrške i čestitke povodom Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputio je dožupan Marijo Klement.

Osim što je ovogodišnja sjednica općinskog Vijeća bila obogaćena izložbom fotografske baštine novobukovačkog fotografa Josipa Mihuljeca koja je pripremljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina, u spomen na poginule hrvatske branitelje i čast Dana općine kao i svake godine, mjestima općine Nova Bukovica krenuvši iz Bjelkovca tradicionalno je trčala neumorna ekipa hrabrih Glasnika istine. U ovogodišnjoj utrci dugoj 9 km trčali su: Goran Draksler, Zlatko Milošević, Nenad Pelengić, Robert Knapić, Mario Krznarić, Božidar Smokrović, Mario Kovač i njihov predsjednik Pavo Tutenov uz logističku podršku predstavnika DVD-a Nova Bukovica – Brezik.
Na ciljnom odredištu u središtu Nove Bukovice maratonce su dočekali načelnik Općine Tomislav Bračun i njegov zamjenik Tomislav Dereš kao i predsjednik Kluba hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica Darko Meter u pratnji člana Darka Bašića.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org