NASLOVNICAŽUPANIJA

Međunarodni dan mladih 12. kolovoza

Međunarodni dan mladih obilježava se s ciljem uključivanja mladih u društvo, odnosno s ciljem da mladi pokažu svoj potencijal, znanje, da svojim idejama, entuzijazmom, aktivnošću i svojom snagom privuku pažnju na važna pitanja koja se tiču kvalitete života mladih i drugih globalnih pitanja.

Virovitičko-podravska županija prepoznala je važnost mladih u kvaliteti života zajednice, te je sukladno navedenom, Županijska skupština Virovitičko-podravske županije osnovala Savjet mladih Virovitičko-podravske županije koji će svojim radom nastojati poboljšati kvalitetu života mladih u našoj zajednici.

Savjet mladih djeluje kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine, a zadaća njegovih članova je zagovaranje i promicanje prava, potreba i interesa mladih na regionalnoj razini.

Cilj savjeta mladih Virovitičko-podravske županije je poticanje svih lokalnih jedinica samouprave na osnivanje savjeta mladih s ciljem aktivnog uključivanja mladih ljudi, sudjelovanja u postupku i procesu službenog donošenja odluka od strane predstavnika vlasti.

Savjet mladih Virovitičko-podravske županije ovim putem čestita Međunarodni dan mladih svim mladima  koji svojim znanjem, idejama i aktivnostima pridonose unaprjeđenju hrvatske politike za mlade te poboljšanju kvalitete života svih građana Republike Hrvatske.
(mf/Izvor: Savjet mladih VPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button