DOGAĐANJANASLOVNICA

Suradnja Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA i Grada Slatine se nastavlja

Grad Slatina i Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA 2018. godine započela je zajedničku suradnju kojom bi TIKA sufinancirala projekt obnove Dječjeg vrtića Zeko u Slatini i opremanje logopedske sobe zbog porasta broja upisane djece s govornim poteškoćama. Glavni cilj projekta je omogućiti ranu dijagnozu i terapiju uz stručnu pomoć logopeda.

Nakon što je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić projekt prošle godine predstavio u sjedištu Turske agencije u Istanbulu, isti je dobio zeleno svjetlo za provedbu, no zbog poteškoća u usklađivanju tehničke dokumentacije i državne administracije između dviju zemalja te u otežanim uvjetima rada zbog pandemije COVID-19 projekt je malo usporio, no sada polako ali sigurno napreduje prema finalnoj realizaciji.

Uz projekt opremanja Dječjeg vrtića „ZEKO“ Slatina, paralelno se radi i na projektu kojim bi TIKA obogatila kapacitete Zavičajnog muzeja Slatina doniranjem multimedijske opreme koja će se koristiti za usporedbu hrvatskog i turskog jezika na temelju posuđenica koje su i dalje prisutne u svakodnevnom govoru u Slavoniji ali i općenito u hrvatskom jeziku.

Kao institucija koja na prvo mjesto stavlja i misli na najugroženije članove društva, Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA želi pomoći Gradu Slatini u provedbi još jednog projekta koji je usmjeren rješavanju potreba starijih osoba odnosno članova Udruge umirovljenika Slatina.

Tako bi se ovoj vrlo aktivnoj i članstvom brojnoj slatinskoj udruzi opremio prostor udruge i to uvođenjem centralnog grijanja te ugradnjom PVC prozora, a u sklopu projekta bit će nabavljeni i laptopi i printer kao i dva šivaća stroja.

Prema riječima koordinatorice programsko-koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju Sedef Bulut, projekt je također u fazi obrade i čeka odobrenje.

– U ovim teškim vremenima za cijeli svijet želimo Vama i dragoj zajednici Slatine zdravlje i sreću u nadolazećim danima. Teško nam je prihvatiti da zbog cijele situacije u svijetu ne možemo raditi efikasno i brzo i punim kapacitetom, – istaknula je koordinatorica Bulut u korespodenciji upućenoj slatinskom gradonačelniku Denisu Ostrošiću, te izrazila nadu ponovnog susreta i dolaska u Slatinu čim to bude moguće.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Grad Slatina – arhivske fotografije)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot