DOGAĐANJANASLOVNICA

Suradnja Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA i Grada Slatine se nastavlja

Grad Slatina i Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA 2018. godine započela je zajedničku suradnju kojom bi TIKA sufinancirala projekt obnove Dječjeg vrtića Zeko u Slatini i opremanje logopedske sobe zbog porasta broja upisane djece s govornim poteškoćama. Glavni cilj projekta je omogućiti ranu dijagnozu i terapiju uz stručnu pomoć logopeda.

Nakon što je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić projekt prošle godine predstavio u sjedištu Turske agencije u Istanbulu, isti je dobio zeleno svjetlo za provedbu, no zbog poteškoća u usklađivanju tehničke dokumentacije i državne administracije između dviju zemalja te u otežanim uvjetima rada zbog pandemije COVID-19 projekt je malo usporio, no sada polako ali sigurno napreduje prema finalnoj realizaciji.

Uz projekt opremanja Dječjeg vrtića „ZEKO“ Slatina, paralelno se radi i na projektu kojim bi TIKA obogatila kapacitete Zavičajnog muzeja Slatina doniranjem multimedijske opreme koja će se koristiti za usporedbu hrvatskog i turskog jezika na temelju posuđenica koje su i dalje prisutne u svakodnevnom govoru u Slavoniji ali i općenito u hrvatskom jeziku.

Kao institucija koja na prvo mjesto stavlja i misli na najugroženije članove društva, Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA želi pomoći Gradu Slatini u provedbi još jednog projekta koji je usmjeren rješavanju potreba starijih osoba odnosno članova Udruge umirovljenika Slatina.

Tako bi se ovoj vrlo aktivnoj i članstvom brojnoj slatinskoj udruzi opremio prostor udruge i to uvođenjem centralnog grijanja te ugradnjom PVC prozora, a u sklopu projekta bit će nabavljeni i laptopi i printer kao i dva šivaća stroja.

Prema riječima koordinatorice programsko-koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju Sedef Bulut, projekt je također u fazi obrade i čeka odobrenje.

– U ovim teškim vremenima za cijeli svijet želimo Vama i dragoj zajednici Slatine zdravlje i sreću u nadolazećim danima. Teško nam je prihvatiti da zbog cijele situacije u svijetu ne možemo raditi efikasno i brzo i punim kapacitetom, – istaknula je koordinatorica Bulut u korespodenciji upućenoj slatinskom gradonačelniku Denisu Ostrošiću, te izrazila nadu ponovnog susreta i dolaska u Slatinu čim to bude moguće.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Grad Slatina – arhivske fotografije)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button