NASLOVNICAOPĆINE

Dječji vrtić Lipa u Čađavici počinje s radom 1. travnja

Općina Čađavica 2. veljače objavila je javni poziv roditeljima i skrbnicima za upis djece u Dječji vrtić Lipa u Čađavici. Zahtjevi su zaprimani od 3. do 10. veljače u prostorijama Općine, te poštom i e-mailom. 
Ovih dana u provedbi su završni radovi na igralištu i na parkiralištima u krugu vrtića koji bi s radom trebao početi 1. travnja. 
 
– S obzirom da su se vremenske prilike poboljšale, pristupili smo obilježavanju školskog igrališta OŠ Davorin Trstenjak, a koji će koristiti i roditelji vrtićaraca ovog našeg novog vrtića. Prije nekoliko dana smo montirali golove i zaštitne mreže, a danas su radnici iz Bjelovara došli obilježiti linije. Također, linije će biti izvučene i na parkirnim mjestima u krugu vrtića, koje će koristiti zaposlenici. Što se tiče početka rada vrtića, u razgovoru s ravnateljicom usuglasili smo datum, to bi trebalo biti prvi travnja. Kapacitet samog vrtića je dovoljan za tri dobne skupine s ukupno pedeset i dvoje djece, koliko ih sada na popisu imamo. Imali smo upite za upis djece i sa susjednih općina, ali smo ostavili prvo prostor za upis djece s naše općine, pa ćemo poslije vidjeti. Vrtić Lipa u Čađavici će pokrivati dobne skupine od jasličke dobi, onda od tri do pet godina i od pet do sedam godina, što će zasigurno puno značiti roditeljima bez obzira što se naši stanovnici najviše bave poljoprivredom, ali i na poljoprivredi se radi po cijele dane – istaknuo je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te dodao kako će boravak u vrtiću puno značiti i samim polaznicima, jer će se međusobno bolje upoznati, socijalizirati, a što će im umnogome pomoći kad krenu u školu. 
 
Javna ustanova Lipa Čađavica pokriva tri vrtića, u Čačincima, Crncu odnosno u Velikom Rastovcu i Čađavici. Naime, ove tri općine imat će zajedničko vodstvo vrtića, od ravnatelja do administrativnog osoblja, a ono što je najvažnije svaki vrtić će stalno imati na raspolaganju logopeda, pedagoga i psihologa. Osnivanje Javne ustanove Dječjeg vrtića Lipa prvi je i trenutno jedini ovakav primjer izvrsne suradnje između tri općine s ciljem racionalizacije, efikasnosti i funkcionalnosti u radu, a sjedište je u Čađavici.
(df, mf/Foto: D. Fišli, R. Turkalj)
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button