DOGAĐANJANASLOVNICA

Stigli spremnici za pitku vodu stanovnicima Golenića i Ivanbrijega

Grad Slatina je u suradnji s predstavnicima mjesnih odbora, a kroz Program malih komunalnih akcija, nabavio spremnike za pitku vodu za stanovnike koji žive u naseljima Golenić i Ivanbrijeg. Riječ je o 20 spremnika zapremine 500 litara atestiranih za pitku vodu.

 

Gradonačelnik Denis Ostrošić dana 23. srpnja 2020. godine simbolično je predao spremnike pitke vode predstavnicima mjesnih odbora Tini Jeđud iz Ivanbrijega i Dragi Bistroviću iz Golenića, a isti su odmah potom prevezeni i predani mještanima na korištenje. Inače, isti će biti punjeni pitkom vodom od strane Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine prema dogovorenoj dinamici.

Grad Slatina upoznat je s problemom nedostatka vode na područjima bez izgrađene javne vodoopskrbne mreže, i to prvenstveno nedostatkom pitke vode za osnovne životne potrebe. Radi prevladavanja navedenih poteškoća odnosno do izgradnje javne vodoopskrbne mreže, u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Slatine današnjom akcijom primopredaje i dostave spremnika osigurana je opskrba pitkom vodom naselja Golenić, Ivanbrijeg, Lukavac i Ulica Mlinska u Sladojevcima.

 

Vrijednost nabavljenih kontejnera iznosi 21.887,50 kuna. Kontejnere je u Ivanbrijegu dobilo  13, a u Goleniću 7 kućanstava.

 

mk&dj


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button