DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Štef i Džentlmeni“ zatvorili proslavu Dana grada i „Slatinsko ljeto“

Treća glazbena večer u povodu proslave Dana grada i 723. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, polako je sada već iza nas. Bila je to ujedno i završnica manifestacije Slatinsko ljeto u organizaciji Grada Slatina, Slatinskog informativnog centra i TZ Grada Slatina.

Jučer navečer od 20 sati na velikoj pozornici u samom središtu grada ponovno se orila pjesma. Nakon rock i večeri zabavne glazbe stigao je red i na tamburicu i to u izvedbi osječkog TS Džentlmeni, kojemu se nešto kasnije pridružio i Stjepan Jeršek Štef, veliki majstor tamburaške pjesme koji rado dolazi u Slatinu i jednako rado ga primamo.

„Džentlmeni“ se mogu pohvaliti lijepim autorskim pjesmama koje su nizali u kombinaciji s pjesmama drugih tamburaša. Nakon ove odlične uvertire, uslijedio je zaplet i na pozornicu je stigao Stjepan Jeršek Štef. Nastup je započeo zahvalom organizatoru što ga je pozvao i porukom da nam korona ne može ništa, ali i omiljenom pjesmom poklonika njegove glazbe “Sve poštivam svoje uživam“. Puna dva sata redao je svoje pjesme. Publika, koje je jučer bilo najmanje kroz prethodne tri večeri, je očekivano zdušno pjevala s njim.

Spomenuti ćemo i redare Udruge HVIDRA koji su i jučer vrijedno odrađivali redarski posao provodeći sve potrebne epidemiološke mjere.

Završila je tako još jedna proslava Dana grada Slatine i još jedno „Slatinsko ljeto“. Nadajmo se da ono slijedeće neće sa sobom donijeti razmišljanja o epidemiološkoj situaciji i da ćemo biti puno ležerniji.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button