DOGAĐANJANASLOVNICA

Startala „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije povodom obilježavanja  Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala je biciklistički maraton pod nazivom „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“, koji je startao jutros u 7 sati u Voćinu.

Sudionici maratona su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR što bi značilo veterani ,branitelji i rekreativci. Ovu ekipu koja je osnovana s ciljem i svrhom promicanja istine o Domovinskom ratu čine njih sedmorica, 4 Slatinčana:Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov i 3 Virovitičana:Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec. Maraton u dužini od 450 km vozi se u tri etape . Prva etapa Voćin –Petrinja od 180 km je u tijeku. Maraton je krenuo u Voćinu prema Slatini gdje je ekipa VBR na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku 136. brigade zapalila svijeće i odala počast svima njima. Tada su se maratonci uputili u Viroviticu gdje su kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu položili upaljene lampione uz spomen-obilježje, te su zastali na 30-tak minuta da bi se okrijepili i odmah potom nastavili svoj put prema zadanom cilju.

Druga etapa od 140 km Petrinja-Korenica vozi se sutra 03. kolovoza, a prekosutra 04.kolovoza i posljednja  etapa Korenica-Knin , sveukupno 460 km.

Ministarstvo branitelja RH pokrovitelj je ove aktivnosti, županija Virovitičko-podravska je sponzorirala dresove, a općina Čađavica je posudila vozilo za pratnju.

(Tekst i Foto :Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button