DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Vretenci posjetili JVP Slatina

Već osam tjedana slatinski Vretenci sudjeluju u „Školi samostalnog življenja“ a u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“.

Među ostalim sadržajima tijekom ovoga tjedna, posjetili su i JVP Slatina.

Tamo su ih članovi JVP Slatina na čelu sa zapovjednicom Vatrogasne zajednice VPŽ Matejom Fras Venus spremno dočekali i upoznali sa svojom opremom i vozilima te im pričali o svojim izlascima na teren,odnosno o tome kako izgledaju intervencije vatrogasaca.

Vretenci su se i sami s ciljem unaprjeđivanja kvalitete njihova života okušali u nekim situacijama poput penjanja na ljestve. Naučili su i kako se gasi vatra uz pomoć vatrogasnog aparata, mlaznicama s pjenom te šmrkom i vodom.

Nositelj projekta „Nauči me i uspjet ću“ je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice, a uz Udrugu Vretenac partneri na projektu su: Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Mi“; Centara za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 HRK, a financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Posrednička tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Opći cilj projekta „Nauči me i uspjet ću“ je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka. Ovim projektom omogućuje se dostupnost i širenje socijalne usluge u zajednici na području tri županije (Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske) za tri ciljne skupine; 55 osoba s invaliditetom, 45 članova obitelji i 17 stručnjaka. Trajanje provedbe projektnih aktivnosti je 24 mjeseca.

Ovaj projekt Udruzi Vretenac otvorio je neka nova vrata te napravio veliki zaokret u radu i funkcioniranju Udruge.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Petar Žarković)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button